Followers

Thursday, January 7, 2010

Cara menjawab panggilan telefon


"Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adelah salah... dan kebanyakannye sama..terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le korang boring sangat kalu jadi operator).

1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2. Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

6. Soalan: haloo timah, buat ape tu?
Jawapan: kan ke saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..

7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan
perkhidmatannye. .. time kacih.

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9. Soalan: halloo......
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le
tu.

12. Soalan: assalammualaikum. ..
Jawapan: waalaikummussalam. .(tupp!.. terus letak tepon.salam kite
wajib jawab)

Naz : Jangan buat panggilan palsu... :p

7 comments:

mamai said...

weh kau ajar orang buat nakal yer

SYAbAR said...

nak mampuih kalau akak jawab camtu kat sini.... sure esoknya kena transfer ke tempat jin bertendang

miss dayah said...

haha.. best entry nie... lau sy jwp hp cm tu mahunye jdi bhn..

miss dayah said...

haha.. best entry nie... lau sy jwp hp cm tu mahunye jdi bhn..

FarhanaDr said...

Ermmm.. Panggilan rindu boleh ke buat? Wakaka.. ;p

Cik Cookie said...

plz plz plz kamu jgn nakal

PrinZeAlfiE said...

hahahaha..serius wat aku tergelak!