Followers

Sunday, January 3, 2010

Tips Pikat Hati Si Dia


1. Setiap kali bertemu, senyuman tidak pernah lekang di bibirmu.

2. Sentiasa bersama si dia ketika susah & senang.

3. Lebih mementingkan kebahagiaannya dr diri kamu sendiri.

4. Sentiasa membuatnya ketawa dgn senda guraumu.

5. Memasak makanan kegemarannya & mkn bersama.

6. Sblm tidur, sentiasa ucapkan slmt mlm kpd nya. Biarpun ringkas, namun cukup bermakna.

7. Menghadiahkan sesuatu yg cukup bernilai pd nya di hari ulang tahun nya.

8. Berjaya menambat hati keluarga nya.

9. Meluahkan isi hatimu melalui lirik lagu atau puisi yg menyentuh perasaan.

10. Berubah & kikis semua sikap2 yg dia tidak suka.

11. Sentiasa memahaminya apabila si dia minta ruang utk bersendiri.

12. Tidak pernah memalukannya dgn menjaga tingkah laku yg baik.

13. Sesekali, berikan kejutan yg menggembiraknnya.

14. Setiap kali kamu & si dia berdepan dengan masalah, kamu tidak mudah melenting & marah.

Naz : Nak pikat si dia kena pikat bakal mertua sekali... ;)

10 comments:

Cik Akma said...

heee bleh cuba niii ngehss ;D

miss dayah said...

haa... nak pikat sapela tu...

Lil' B said...

ade yg dh dipraktkkn =)

Jawa a.k.a USERMODE said...

isk, patutlah aku tak dapat ape2...pasal aku buat exactly the opposite je always. hahahaha~!!! no wonderlah...

but "i am who i am.." :P

Farhana said...

Yeah bro jawa.. You are what you are.. ;p

Bapak.. Ni tips sume dah diuji blom??? Wakaka.. Saye tak reti laa nak pikat sgt.. Segan.. ;p

GhOsToNe said...

almak..x dee aweks!!

kawan baek ade lew..

katb sebelah laks nieyh..

ktwg bace same2@@@

m[i]era said...

huhu bgus tul en3 nie . :)

kasihkuamiera said...

hehhehehheheh good info

FiNa said...

ko dah pikat lom naz? bila mao kawen bro?

Jawa a.k.a USERMODE said...

yang nombor #1 tuh betol ke boleh ikot ah? aku senyom aje manjang, dia kata "pehal senyom² kupang aje nih? ader ape yang tak kena ke? (sambil memeriksa seluruh dirinya mana la tau ader baju koyak ke ape ke...)

pastuh aku kena marah sebab dia hingat aku manjang gelakkan dia aje. adoyai...

oh ya, sebab #1 tuh tak cakap senyum kat sape. aku senyum aje manjang then kena tendang aje kat lutut sebab dia cakap aku kasanova dan senyom kat semua awek yang lalu lalang.. isk.. misleading lah tips ko nih bro >_< :P