Followers

Wednesday, January 26, 2011

Ingin bertaubat

Dari ibnu umar r .ha meriwayatkan bahawa seorang lelaki telah datang kepada rasulullah saw dan berkata;
Ya rasulullah saw,sesungguhnya aku telah melakukan dosa yang sangat besar,Adakah taubatku diterima ?.Nabi saw bertanya; Adakah ibumu masih hidup lagi ?.Dia menjawab; tidak,Baginda saw bertanya lagi;Adakah makcikmu masih hidup ?.Beliau berkata; Ya,Nabi saw bersabda;berbuat baiklah kepadanya.(melaluinya Allah Taala akan menerima taubatmu.) (HR Tarmizi)

Naz ~ Mulianya taraf seorang wanita

2 comments:

nurayunni said...

bgus info nie....

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“Semoga ALLAH melindungiku dari keburukan dan kejahatan kamu serta melindungi kamu dari keburukanku dan kejahatanku... Semoga Allah melindungimu dari kemurkaan-Nya dan neraka-Nya... Dan, Semoga Allah memberkati kamu dan mengampuni segala dosa kamu dan sesiapa pun yang bersama kamu buat selama-lamanya...
Semoga Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang, melindungi kita semua dari Azab Neraka, Azab Kubur, Fitnah-fitnah kehidupan dan kematian, Fitnah-fitnah Dajjal laknatullah, Fitnah-fitnah Syaitan jin dan manusia dann seluruh fitnah-fitnah dosa-dosa silam kita...amin”

"Dan, Ingatlah... hanya dengan mengingati Allah... hati akan menjadi tenang."

CUKUPLAH ALLAH SEBAGAI WAKILKU ATAS SEGALA URUSAN. TIADA DAYA UPAYA DAKU MELAINKAN DENGAN KEKUASAAN ALLAH YANG MAHA AGUNG, YANG TIADA TUHAN YANG DISEMBAH MELAINKAN ALLAH SEMATA-MATA. MAHA SUCI ALLAH, SEGALA PUJI BAGI ALLAH, TIADA TUHAN YANG DISEMBAH MELAINKAN ALLAH DAN ALLAH MAHA BESAR.