Followers

Tuesday, June 30, 2009

Wanita jelita, bos dan dot..dot..dot...


Criter dari Lela...

Seorang lelaki berwajah manis hensem sedang membuat kerja2 yang bertimbun di atas mejanya. Sesekali dia menjawab panggilan penting daripada client2. Namun tangannya kanannya masih menconteng2 kertas. Sesekali pula tangannya itu digawang-gawangkan membelah angin seolah-olah seseorang berada di hadapannya sambil bersandar selesa di atas kerusi empuk.

Tiba-tiba pintu ofisnya diketuk perlahan. Seorang wanita jelita mengisyaratkan kepadanya bahawa seseorang sedang menanti di ruangan menunggu. Senyuman manis wanita itu sedikit memberi ketenangan padanya. Dia cuma memberi isyarat menunggu kepada wanita jelita itu. Sejurus wanita tersebut beredar, diekori dengan pandangan matanya.

Setelah menamatkan perbincangan, dia bingkas menuju ke arah yang telah dimaklumkan tadi. Namun sampainya dia di ruangan pejabat yang menempatkan beberapa orang staff, dia diketawakan. Ada yang tersengih memandangnya, ada pula yang tergelak sambil mengguling2kan badan ke atas lantai. Dia merasa hairan, lalu berhenti melangkah. Sambil menggaru kepala yang tak gatal, dia bersuara...
"Kenapa ni?"... Masing2 masih tak berhenti tergelak. Malah ada beberapa orang staff lelaki yang ketawa sambil bertepuk bertampar sesama sendiri.

Wanita jelita tadi sambil tersenyum manis mendekati. Dia terpaku...
"Boss, kalau iyepun busy...janganlah sampai pakai bajupun terbalik...", manja suaranya berkata-kata.

Naz : Moralnya... sibuk, sibuk jugak. Tapi jangan sampai pakai baju pun terbalik. Muahahaha...

23 comments:

Naz said...

I'm 1st!!!! muahahahaha....

babymasInDaHouse said...

hehehehe...kelakar la..tp mmg btul pun..kalau dah bz sgt

Naz said...

babymasInDaHouse...
tu la pasalnyer... nasib baik x lupa nak kancing zip sluar... hahaha...

mamai said...

woit apa nie sendiri update blog sendiri bagi coment pas tu declare first...mana aci

Naz said...

mamai...
inilah taktik politik masa kini... muahahaha....

Framestone said...

pernah gak alami kejadian cam nie.. time nk g masjid smyg jumaat he..23x

out of topic--> alang2 dah rentung depan komp..leh je nk update blog he...23x xsedar ade org wat latihan kebakaran sebenarnye huhuhu

Naz said...

Framestone...
ni mesti kes lambat nak g masjid ni... pakai baju sepntas kilat... hehehe

pu3 balqis said...

haha~~
gila malu...
;D

Naz said...

pu3 balqis...
hahaha... malu tahap gaban... ;D

hysMan.. said...

hahahahahahhaaa....
itu bz ditahap cipan tu Naz..
maunye tejun bagunan 100tingkat..
hehee...
malu pokcik..
adeiiiii...
:)

Sulela said...

Kalau aku tahu, aku karang panjang berjela2...muahahahaha

Redynne™ said...

hehe...

baju t'balik ok lagik.. klu terus telupe nk pkai..? lagi haruuuuu.. :P

Naz said...

Man...
malu gilo kan? tp x semalu criter bos yg x tutup zip sluarnya tu... hahaha

Naz said...

Lela...
wat la lagi... ramai gelak... kalo aku tau tu criter aku, aku x post kat sini... hahahaha....

Naz said...

Redynne...
kalo x pakai baju, jawabnya panggil security dan hantar g tanjug rambutan... hehehe...

hysMan.. said...

betholll tu malunye tak sehebat bos yg tak tutup pagarnya..
baju terbalik boleh minta kemaafan dendan yang terinda klu da pagar tak tutup "malu,semalu-malunya,namun apa daya org tak sudi"......
hahaa

chipsmore said...

baju tebalik x pe lg...if suar x zip...terjuntai plak...x ke malu xdatang keje teros..haha

miss GAZA said...

jgn kata kat orang bizi.
kuterasa..
haha



tapi xpenahla bro kumalu cam gitu!
=p

Naz said...

Man...
ko nyanyi eh... mcm2 lagu ko nyanyi kat sini.. dah mcm tmpat karoke dah... yok... hehehehe....

Naz said...

chipsmore...
cik epal... apa yg terjuntai???

Naz said...

cik Gaza...
jng la terasa... mungkin ada persamaan crita ni dng cik Gaza... mungkinkan cik Gaza wanita jelita dlm criter tu??? ;)

malu tanda imannya tebal... :)

hysMan.. said...

sore aku takler sesedap ko..klu lembu dengo boleh muntah rumput hang tahu..baek aku hanya menaip ape yg aku nk nyanyi supaya blogger tak block nick aku nnt..hehee..

Anonymous said...

pozyczki bez bik wroclaw
http://pozyczkibezbik24.org.pl
wyświetl witrynę
podlinkowana strona
pożyczki meritum
pożyczka bez bik
pozyczkabezbik24.org.pl