Followers

Wednesday, March 4, 2009

Air Haram

Naz : Air haram = air kencing setan

33 comments:

amirul said...

Salam Naz,
RM punye pesal org sanggup buat ape saja... halal ke haram ke... janji dpt RM... depa ni tak takut dosa ka?

Naz said...

Salam kembali Amirul...
Dosa?? Jika dosa tu boleh dijatuhkan hukumannya time tu juga, mungkin depa soma akan takut. Tapi Tuhan Maha Pengasih. Dia anjakkan hukuman ke 1 masa yg lain. Nak kasi kita peluang untuk meminta ampun dan bertaubat. Yang sempat bertaubat cukup beruntung dan yang x sempat tu hmmm... 'tau buat' la jawabnya.

wh0se said...

pelik manusia nie...apa yang haram tula yang dikejar2...yang dah sah halal xnk pulak diminum....itulah manusia...

Naz said...

>wh0se
Agaknya ayor kencing setan tu best kot bagi dorang. Manusia tu sifatnya alpa dan lalai. Kalo dah lalai mana nak ingat Tuhan? Tapi Tuhan x pernah lupakan kita...

hysMan.. said...

lumrah kehidupan..
benda yg baik diabaikan..
benda yg buruk selalu dikejar..
kalu manusia suma baik belaka nanti setan takde keja plak..
takkan ekonomi gawat setan pon nak kena buang keja jugak but except bulan Ramadhan alMubarak ler..

biarlah dorang,kita nasihat selagi boleh..tapi kalu dorang nak jugak jadi 'toilet' tempat setan kencing,terpulang ler..

ade yg baik,ade yg jahat..
ade yg halal,ade yg haram..
ade syurga dan ade neraka..
lu pkir la sendirikk..

GeNeRaSi MaLaYSia said...

nauzubillah..
gambo ni dapat dekat mane ek..
leh r lapor kan kat pihak2 yang bertanggungjawab..
memang mangkuk hayun sungguh irang yang buat kerja2 ini..

Framestone said...

kat mne la jumpe papan nie ek

Naz said...

>Man
Betul sesangat tu. lupikirlasendri... :)

>GeNeRaSi MaLaYSia
Ntah ler. yang nyatanya aku amek dr email aku...

>Framestone
Memang mangkuk ayun + mangkuk tingkat + mangkuk tandas...

hysMan.. said...

kita boleh pikir tapi orang tak pandai2 nak berpikir..
itu yg huru hara jadinya..
hahaaaa...
mcm naik kete@moto,kita jaga2 tapi org lain yg langgar kita..
hampeh..

Naz said...

Man..tu takdir namanya. terima saja dengan redha...
Dah settle dah pc ko tu?

hysMan.. said...

aku kasi fomat balikk..
semalam aku gi compress sama itu C,aku try restart balik tak boleh bukak coz die tak jumpa file window tu..
huhu..so carik keje baru fomat PC ler..ngeh..ngeh..ngeh..
ko tak tido lagi pe??

Naz said...

blum lg. sat lg nak pekena air asam jawa...

hysMan.. said...

asam jawe..
tepranjat gak aku..
ingat ko nak pekena air yg disebutkn dlm n3 ni..
heheee...
iye ar n3 pon pasai air yg hang nak pekena air..
ghupa2nya air asam jawa..
nape??sore ko da ilang pe???
ngeeee...

Naz said...

ish... tu air kencing setan. ni air asam jawa. kalo ko baca blog aku yg 1 lg ko akan tau jawapannya...

hysMan.. said...

blog My guitar N i tu ke???
ooo...ic...jap bro...
ooo..batuk ngupanya..
kasihan ngko yo...

weh boleh tahan ko men gitar...
marvelessss beb...
tak sangka ramai follower ko dlm blog nih weh..hehee..
tapi suma pompuan...ceh..aku nak follow pon segan..
mu ni...pandai mengayat pompuan pkai gitar je yo...

Naz said...

ala.. follow jer. kasik meriah sket.. follower lelaki kat belah2 blkg. aku mana ada ayat pompuan pakai gitar. aku maen just 4 fun. nak kasi kelainan sket. kebanyakan blog criter pasal life dorang, isu semasa dll... kebanyakan dlm bentuk article dan gambo. aku wat dlm bentuk video unplugged. nampak unik sket. hehehee... prasan lah tuh.. ok, bro.. aku nak g pekena air yg aku cakap tu. pasni nak sambung wat kerja. sok dateline. kalo aku online, kita sambung apa2 yg patut... :)

hysMan.. said...

aik cam merli aku lagi je ni..
ceh..huhu...
wokkay ko gi pekena dlu k..

Oraittt bro...
mmg blog ko yg ni lain dari yg lain..mmg unik...:P
suare pon lain dari yg lain..
hihikkk..
takpe ar bro,ko gi buat keje kasi setle dlu..nnt bebila dok borak lagi k..
bukan senang nak dapat chat dgn sifu@mentor aku nih..
(tunjuk ajar ku sifu...)
wakakakkaaaaa...

esok bos aku takde gi outstation..
yahooooooo....
ngulor ditahap dewa2 punya esok...
jadik 24hour aku online...
muohahahahahahahahaaaaaaa....

Naz said...

man, ko dah pueh online 24jam? aku baru jer online utk hari ni...

hysMan.. said...

hellooooooo Malaysia....
:p

Naz said...

:} tok misai datang

hysMan.. said...

tok janggut ade tak, tok misai???? :>
(sambil berjalan memakai selipar jepon..)

Naz said...

agak macho juger tok tanggut tu. siap pakei slipa jepun lg...

hysMan.. said...
This comment has been removed by the author.
hysMan.. said...

macho oooo....giler badak laa..
tapi aku bagi up sikit..trompah...
ketak ketuk,ketak ketuk..
Panggggg...kena tampar plak daa dengan joyah ikan..
knape??sebab tok janggut tersalah beli barang,nak beli sos tiram terbelik air haram...
kahkahkah.....
:p

Naz said...

keh..keh..keh... joyah ikan tu bini tok janggut ker? tok janggut... tok janggut...

hysMan.. said...

tak...
joyah ikan tu anak die..
joyah ikan hangin 1 badan sebab joyah ikan tu pon anak haram,itu yg die gi lempang tok janggut pi sebut air haram...ade haram belakangnya..sensitip..heheee...
kesian tok janggut...
yg peliknya tok misai sebelah umah buat dono je..gi gelak plak tgk tok janggut kene lempang..
ceh....

*out of topic...
:p

Naz said...

fuh... cam ni punyer criter pun ada. haram jadah pun x bleh nak sebut dpn joyah ikan ker?? mahayer nie...

hysMan.. said...

perkataan itu sensitip bagi tok janggut je..tapi kalu tok misai sblh umah sebut haram jadah boleh sebab joyah ikan ni minat pada si tok misai..tapi takut tok janggut tau,tok misai terpaksa denykan hasrat joyah ikan tu sebab joyah ikan da memang santapan harian die pagi ptg siang malam..kalu jadi bini gamatnya belum sempat sehari tok misai da jadi duda laaa...
kanape ye???
:p

Naz said...

nanti aku pikir... x leh nak pikir skrg pasal aku wat 2 kerja dlm 1 masa... mata baca blog. tangan pegang fail..

hysMan.. said...

aiyaaaaaa....pi siapkn dulu..
esok ko keje pe??
keje gov xnak,kalu tidak da sedap tido memanjang...hahaa..
pikir dulu.

ko guna kiri kanan otak ko ye..
buat 2 keje dlm 1 masa..
terer ha...
:P

Naz said...

aku guna otak kira time wat proposal atau kerojer dan guna otak kanan time menghiburkan diri. kdng2 guna dua2 skali... ;) poyo jer...

hysMan.. said...

baru tau...hahahaaaa....
jgn marah bro.. :p
tapi poyo ko berguna utk org lain geng..heheee...
poyo2 ko,ko berjaya..
tak cam aku nih ha.....
kepoyoan terserlah tapi still down..
hmm.. :(

Naz said...

apa2 jer lah... yang penting kita happy. ye idok??