Followers

Sunday, March 29, 2009

Bil Telefon


Bil telefon sebuah keluarga naik melambung. Suami
telah memanggil semua ahli keluarga untuk berbincang;

Suami : Ini dah melampau... Gunakan telefon sesuka hati.
Ayah tak gunakan telefon rumah, ayah gunakan telefon
tempat ayah bekerja.

Isteri : Saya pun sama juga, gunakan telefon tempat
saya bekerja.

Anak : Oh sori..saya gunakan SMS sahaja. Untuk
panggilan saya gunakan telefon tempat saya bekerja
juga.

Maid @ Bibik : Jadi apa masalahnya? Semua orang
gunakan telefon tempat bekerja. Sama juga dengan
saya!!!....

Naz : Awasi pembantu rumah anda...

22 comments:

a.b geldofg said...

nasib baik aku tk ada pbantu rumah

hysMan.. said...

hahhahahhaaaa...
hang pa la hang tu...
heheeee...

bibik pon bukan suma jahat..
takat ni,yg aku knal bibk baik je...
siap bagi hp tapi duit top up potong duit gaji ler..
heheheee...
cuma awasi supaya die tak amek no rakan2 bibik2 yg lain..
sorg die da dpt no fon,berpakat pastu mencuri mcm bos aku punya bibik..
4thn setia las2 1 ruma bersih licin dgn 30minit je..
jgn terlalu percaya..

aku cakap da mcm bibik jugak..tonggang langgang..
hahhaaa...asal ko paham..
:p

Sulela said...

Aku cam Ab gak...tak penah ada pembantu rumah...kekekekek

Naz said...

Ab..
samo la den..

Naz said...

Man..
tu la.. kita berhati2 pun kalo bibik nak buat taik pun kita x boleh nak elak. uncle aku punya bibik pun ada wat prangai lagu tu. tp nasib dia x rembat apa2. bibik maksu aku pulak baik. dia rajin, dan kalo wat kerja sampai kita pula segan. ye la rajin sangat.

Naz said...

Lela..
amik pembantu rumah buat kita makin malas kan Lela??

hysMan.. said...

haha..
klu rajin sangat tu bodek namanye bro..
ntah2 die gi tekel poksu ko,ha!sape tahu..ingatkan moksu ko tu..
hehe..

Naz said...

Man.. akan ku sampaikan nasihat hang ni...

hysMan.. said...

hehee..
:p

aWekCLunK said...

syg sgt taknak guna phone uma, buang je line tu.
semua beli hp.
settle masalah.
ade2 je wat cite..

inn said...

tahu tak pe..inn dahulu ada juga pembantu,siap curi hp inn lagi..hangin gle masa tu

pu3 balqis said...

huhu..tak terkata apa la..btul jgk kan..erm,,guna telepon kat tmpat kerja.. :-)

Naz said...

Man..
bibik maksu aku kirim salam...

Naz said...

aWekCLunK...
hmm.. 1 cadangan yg baek... boleh pakai idea ni..

Naz said...

inn..
jahat sungguh maid awak tu. kasi hantar pak polisi saja dong...

Naz said...

pu3 balqis..
guna tel opis cal org2 tersayang dng sebab urusan kerja... hehehe... bijak2..

hysMan.. said...

Waalaikumussalam..
klu betul tapi klu die tak kem salam,ko nanggung tau..hahaaa..

Naz said...

ala bro.. seyes la ko ni... kalo betul ko suker tak? cun woo...

hysMan.. said...

cun blakang citer bro yg penting amal ibadah die cukup ke tak..
ces,poyo mamat nih..hahahaaa...
tak betol kaa??
hahahahhaaaaaa...

Naz said...

tu kena la tengok sendiri... :P

hysMan.. said...

aku ku jelma sepurnama nanti..

Naz said...

okieyss...