Followers

Friday, March 27, 2009

Tag dari HysMan


Inilah tag yang pertama aku dapat seumur hidup aku. Masa memula aku ingatkan macam 'smart tag' yang kat tol highway tu. Hehehe... sengal betul aku ni..

Yang kasik aku tag ni ialah blogger tersohor tahap 8 petala... iaitu saudara HysMan. So, bacalah apa2 yang patut. Kalo x baca pun x der hal.

Tanda-tanda Anda...

1. Sedang Sukahati
Tersenyum, tergelak dan memancarkan aura suka hati aku kepada orang2 di sekeliling aku. So, orang2 sekeliling akan jadi suka hati juger... Boleh jadi ker?? Ntah ler...

2. Sedang Marah
Diam x memasal. Bila dah cool, baru back to normal balik. Aku ni marah lambat, dan boleh cool dlm masa yg sekejap. Aku x suka marah2. Bila marah, aku rasa macam nak jadi Hulk jer... Time tu aku cakap dlm hati 'Cool beb.. cool...'

3. Sedang Bosan Tahap Maxima
Tido jer la... kalo x boleh, aku maen gitar. Kalo bosan lagi, aku tengok tv. Kalo x berkesan, aku karoke. Kalo x jadi jugak, aku buat bodoh jer la...

4. Sedang Cemburukan 'Sesuatu'
Hmmm... banyak maksud ni? Cemburukan siapa ya? Ok la... contohnya, kalo aku cemburukan jiran aku yang ada keter BMW, aku akan berusaha untuk dapatkan pakai duit sendiri. Tapi bergantung pada yang aku minat la... Usaha tangga kejayaan. Pandanglah orang2 yang berada di atas, supaya kita juga boleh naik ke atas juger...

5. Sedang Rindukan 'Sesuatu'
Fuhh... Soklan bersifat feeling nih... Hmmm... Sesuatu itu bermaksud bender ke? Kalo aku rindukan 'sesuatu', aku ingat 'sesuatu' tu dalam beberapa minit. Kemudian cuba lupakan. Kalo x, jawabnya 1 kerja pun x leh buat.

Kenapa Anda...

1. Rasa Cemburu??
Ntah... bender tu datang secara tiba2. Tapi aku x suka cemburu2 ni... Banyak kerojer laen boleh dibuat seperti buang sampah dan repair sinki yang tersumbat...

2. Rasa Marah??
Ntah... bender tu datang secara tiba2. Seperti jawapan di atas, aku juga x suker marah. Banyak kerojer laen boleh dibuat seperti trim misai aku dan juga menggosok gigi...

3. Senyum??
Haa... yang ni aku suker. Aku akan tersenyum bila aku nak senyum kat orang. Memanglah kena senyum kan... Bila orang senyum kat aku, aku akan senyum balik kat orang tu. Aku akan senyum selebar kuali bila aku dapat projek. Senyum rezeki namanyer... Selain tu, aku suka senyum sorang2. Tapi bukan gila, tp ingat balik memori yang kelakar bersama family dan rakan2.

4. Rasa Bersalah??
Bila aku rasa aku ada menyinggung hati orang laen. Biasalah, aku juga manusia macam korang. Ada wat salah dan silap. Tapi rasa bersalah tu akan hilang kalo orang tu sudi memaafkan. Kira 0-0 baliklah...

5. Rasa Mengantuk Tahap Gaban
Aku akan rasa mengantuk tahap gaban bila x cukup tido beberapa hari. Biasanya kalo x cukup tido, aku akan ganti balik dng tido di siang hari sampai aku rasa cukup.

Reaksi Anda Bila...

1. Sedang Marah
Aku x suker marah2. Tapi kalo termarah tu, aku kadang2 tertinggikan suara. Tapi lepas tu cool balik..

2. Terasa Malu Teramat Sangat
Muka aku merah. Time tu aku nak cari jamban untuk kasik relaks sampai malu tu hilang. Selain jamban, aku juga akan gunakan bilik stor, belakang banggunan, dan juga tempat2 yang tak der orang...

3. Tak Dapat Tidur
Aku akan cari apa2 yang boleh dibaca atau apa2 yg boleh ditengok atau didengar sampai tido...

4. Ternampak Ehem Berjalan Dengan Ehem2
Hmm... aku x pernah alami situasi ni. Tunggu bila aku dah alami sendiri, baru aku g tahu. Itupun kalo aku ingat nak tulis kat sini...

5. Keseorangan
Biasa2 jer. Aku dah biasa sangat sorang2. Biasanya time tu macam2 idea datang. Lebih2 lagi kalo time tu aku ada bahan untuk dibuat subjek research aku...

5 Falsafah Anda...
Lihat orang yang di atas dan cuba untuk berjaya
Lihat orang di bawah dan bersyukur dengan apa yang ada...

Sesiapa berminat nak jawab tag ni, amat2lah di alu2kan. Banyak manafaat... kita akan lebih mengenali diri kita yang sebenarnya. Biasanya kita tengok orang, tapi jarang sekali tengok diri kita sendiri... :)

42 comments:

amirul said...

Salam Naz,
Selmat menjawab le ko... setakat ni aku masih berhutang 2 tag dari kengkawan.... kui3x... miaw3x...

Naz said...

Waalaikumsalam wbt...
Aku jugr sama sptmu. aku hutang 2 tag lg dng blogger2 laen. start dng tag Man, sok lusanya bertindan2 org tag aku. cuma masa x de nak jawab... huhuhu...

Sulela said...

Kiranya ko pon ada kebarangkalian untuk betukar menjadi hulk la ye...kakakakaka

Aku tergelak baca jawapan ko untuk soalan Terasa Malu Teramat Sangat. Apsal la ko pi carik jamban? hahahahaha

Naz said...

Lela...
Aku pun sama cam ko juger. boleh bertukar jd hulk. tapi bukan kaler hijau, tapi berkaler2...

jamban adalah 1 tempat yg privasi. so, kalo aku rilek kat situ, x der saper yg prasan. hahahaha....

a.b geldofg said...

ko seorg insan yg memang bik hati bro

Naz said...

Ab..
Tq... :)
Tapi part mana ko katakan yg aku baek hati??

Dj Epoi said...

Walaweiiiii!!!

Gua seronok baca Jawapan2 Spontan darik Lu ...hehehehehh

Bukan takat kita boleh kenali diri kita jer.......!!
Orang lain gak boleh mengenali kita dengan lebih rapat....perangai2 BINAWEIIII kita hehehehhehe

Gua dah tak ingat berapa banyak dah TAG yang Gua dapat.....
Kat sini Gua mohon maaf kiranya Gua terlupa dan Buat2 Lupa untuk tak mau jawab tag yer kawan2....
Kira Halal jer lah eik.....

P/S Sulela - Gua steju ngn NAZ nyer statement...pasal PRIVACY JAMBAN heheheheh.......
Gua ponk kalau tension Gua..Gi amik angin kat situ gak...!! sesambil carik IDEA hehhee

hysMan.. said...

galak la ko..
hahahahaaaaaaa....
weh,trimas kasses jwb tag aku..
terjawab segala kekusutan..
aku ni jenis payah nak jawab tag..
bila aku rajin menjawab membuatkan aku suka jugak bagi kat org..
bila tgk ko merajinkan diri utk menaip (walupon lambat)hahaa..akan ku tag ko lagi..kihkih..
teruskan memerap kat dlm jamban kesayang ko tu ye kawan..
:p

diam diri lagi baguih dari berkata2 bila sedang marah..hancusss...
:)

Sulela said...

Colourful Hulk? warrrggghhhhhahahaha. Sakit perut aku gelak. Adoi la...hahaha

Aik? Dj Epoi pon suka lepak jamban? Korang memang secocok untuk jadi partner...haigzzz...kekekeke

FiNa said...

tahniah naz... akhirnyeko dapat jugak jawab tag krepek hangos man tu...

jap2, aku susah nak pecaye bile ko jawab part bile nampak ehem berjalan dgn ehem2...

hahahaaaa.... bravo naz....

Naz said...

Dj Epoi..
aku juga seronok bila ko seronok baca jawapan tah apa2 tah aku tu..

perghh... berapa puluh tag ko dah dpt? memang sesuai dng nama ko, Dj Epoi... kalo dah Dj mestilah populer... ye idok?? kalo x jawab, aku rasa x per. lagipun x doser pun... hehehe...

Bro.. jamban punyer feel laen mcmkan..? walaupun tmpat kurang 'suci' tp bnyk mendatangkan ilham buat si pemikir... ;)

Naz said...

Man..
Sama2...
aku pun sama ngan ko. malas nak jawab tag dan menaip...
jangan tag aku lagi...
akan ku sambung tugasku td dlm jamban kesayangan aku tew..

betul, diam lg bagus dr berkata2 yg menyakitkan hati org.. ;P

Naz said...

Lela..
cantik tak kalo jd hulk kaler pink? hahaha...

aku dan Dj Epoi dah lama jd partner. kitorang jaga tol kat jamban awam...
kecil : 30 sen
besar : 50 sen
mandi : 75 sen

;P

Naz said...

Fina..
mcm x percaya aku jawab tag... huhuhu... boleh masuk diari nih...

naper x percaya?

bravo kat hang jugak pesal lama dah jawab tag tu...

just_me said...

memang tak bagus la memarah... banyak g keje ley buat...

Naz said...

just_me...
betul sis... marah tu dr setan..

hysMan.. said...

rasukan ablasa.....
hahaaaaa...
:)

~ h a n i m h u s i n ~ said...

aiyoo...smlm anem dah tdo,xsempat nak jd org 1st comment..huu..
anyway,congratz la bro..haha..
suka la prinsip tu..pinjam yer utk diaplikasikan..=]

Naz said...

Man..
Rasukan iblis... masihkah ko ingat? hahaha...

Naz said...

Anem..
biasalah kalo x sihat... mesti kena tido awal.. dah sihat skrg?

nak pinjam? boleh.. x der hal punyer.. free jer

hysMan.. said...

masihku ingat tersangat..
hahaaaa...:p
galak seyyy...
hehe..

Naz said...

Man..
bulan depan, filem 'jangan tegur' kluar panggung. ko nak g tengok ker?

hysMan.. said...

aku nak gi tegur sapa itu panggong..
knape??nak join??
yok bro....!!

Naz said...

ok... set... bawak la aminah sekali ngan adik dier...

hysMan.. said...

woit..
hang ni tak abes lagi kaa???
hahaa..
poyo je ko..ntah brani tak..:p
aku no hal tapi aku jauh kat sini..
takleh watpo ah..
Mina study kat UM..ko pi amek die kat sana..
pi tengok dgn die..amacam??
abaikan je aku kat sini..
:)

tapi balik cuti sem ni mina da janji nak payung aku cite syurga cinta..hahaa..walupon aku tak suka genre cite camtu..org nak payong ape aku ade hal kan??
hahakk..
yok bro join sekaki..
:)

Naz said...

Man.. ish, x mau la camtu.. nanti aku pulak yg seram sorang2... kalo ko ada, bole aku peluk ko... hahaha...

silakan... nanti ko hapdet criter tu dlm blog hang..

hysMan.. said...

aiyoo...manyak gilor lor..
aku sure cite tu ramai yg akan gi nengok..jadi ko sauk je la pelok sesape insan terpilih yg berada disampingmu itu..hahaa..mina pon tak terkecuali..hehee...

a'ah..aku hapdet dlm blog aku den ko download dlm torrent..hahaa..
pandei mu..
:p

Naz said...

hehehe... Man, aku x lah seteruk tu. aku peluk tubuh jer... itu pun pesal sejuk aircond. cheh control macho konon...

bro.. criter mesia mana ada masuk torrent...

hysMan.. said...

bru aku nak sebut hang da kate sendirik..
hehee...aku tak kate..
knape macho mesti dikontrol??
knape ia tidak hadir dgn sendirinya..
kahkahkah...

oo ye ke??
ko try le carik kat torrent malay version..
hahaa..
ade punya..
:p

Naz said...

ko ni psyco ke apa.? bole baca apa yg aku nak tulis?? macho tu kena kontrol oleh org yg x macho. kalo dah macho semulajadi, ia akan jd dng sendirinya...

eh... malay verion torrent ada ker? x tau pun??

hysMan.. said...

aku ni mmg psyco..adek kepada tyco..haha..
betol3x..
tapi cam aku mmg tak kontrol pon wlupun aku mmg tak macho..
be myself..
hehe..

ade,ko taip je tajuk cite yg ko nak..nnt ade la link sedutnye..
hahaa..

Naz said...

biar la x macho jng hanco... aku pilih ni..

setakat ni aku belum lg jumpa link sedut criter mlayu. kalo ade pun tipu jer tu..

hysMan.. said...

biar org pikir kita hancor tapi jangan kita sendirik pikir kita ni lebor.. :)

ko da cuba try test???
hehe..ade lor..

Naz said...

pergh... puitis ni.. bole wat lagu..

nanti2lah aku try test..

hysMan.. said...

buat ler Naz..
nnt masok Juara Lagu jgn lupa jual nama aku skali..
kekekeke...

oraittt..
:)

Naz said...

ish.. x lah smpai tahap tu. :)

hysMan.. said...

azam mesti ade dan kental..
impiankan nyata..
boleh bro..:)

Naz said...

boleh... x jadi masalah. tp aku lebih pd impian aku pd biz. tang muzik perkara sampingan jer. kalo ada rezeki aku kat situ, alhamdulillah... :)

hysMan.. said...

insyaAllah..
chaiyokk...!!
:)

Naz said...

aku ada minta 1 band ni bawakan lagu aku. ntah ler, depa nak nyanyi atau x... hehehe...

hysMan.. said...

band mane bro??
hujan??MUH??Bunkface???
nnt klu da,ko hapdet la ye..

Naz said...

band yg x der album lg. depa slalu gig kat studio. aku baru email mp3 aku kat mamat ni... kalo depa jadi jamming lagu aku dan rekod, aku hapdet la.. itupun kalo sesuai ngan depa...