Followers

Tuesday, March 24, 2009

hilang kan ngantuk..


Alahai Mak Cik..........

Suatu hari..seorang Makcik menyewakan salah satu biliknya
untuk seorang pemuda penyelidik nak buat kajian kat kampungnyer..

Penyelidik yang dah bersetuju tu pun menyewa la..

Malam tu..

Time penyelidik tu nak mandi..maklum ler bilik air kampung..
Dah tu dia tu..hensem lagi..muda lagi..
Makcik tu pun "semacam" ler..dia pun nak pi ngendap si anak muda nie mandi....
Makcik nie kantoi sekali..oleh pemuda tu..
Kali keduanya pun kantoi...nak ngendap nie..
Kali ketiganya..pemuda tu naik bengang dan bagi warning..
" Kalau makcik ngendap saya sekali lagi...saya rogol makcik!!!"
Kemudian..makcik tu keluarkan jari kelingking dan berkata...

" JANJI TAU..!!"..


================
Burung Spesel

Pada suatu hari sorang suami baru pulang dari Brazil , membawa burung kakak tua yang sangatlah spesel..
Si isteri bertanya..pada si suami..
" Abang..buat aper beli burung tu..?! Kan mahal tu..!"
Suami menjawab..
" Ala takper..burung ni spesel..tengok nie.."
Suaminya mengangkat tangan kanan dan memetik jarinya....burung itu terus menyanyi lagu POP..
Si isteri sangat suka..dan menyuruh suaminya mengangkat tangan kiri plak..
Si suami..berbuat demikian dan memetik jarinya.. dan burung itu terus menyanyi lagu ROCK pula..
Si isteri pun suka dan bertanya..
" Abang, kalau kita angkat kedua-dua tangan plak camner..?"
Suaminya menjawab.." Awak cuba la buat.."
Si isteri mengangkat kedua2 tangannya dan memetik jarinya..lalu..burung itu pun berkata...

" SATU SATU LAH, BODOH..!!! "

==================
mengandung anak gajah??????

Seorang lelaki yang badannya gendut naik kereta
api. Penumpang sangat penuh maka lelaki itu
terpaksa berdiri. Dia merasa ada yang
menyenggolnya lalu lelaki itupun melihat
kebelakang. Ada seorang ibu hamil yang juga
sedang berdiri. Melihat wanita hamil itu maka
lelaki bertanya pada wanita itu :

Lelaki: Hi... kakak hamil ya ?
Ibu hamil : Iya udah tahu tanya lagi (kata wanita
dengan nada kesal)

Lelaki: Isinya orang ya, kak ?
Ibu hamil : Iya (dengan nada kesal, lalu
bertanya)Encik hamil juga ya?

Lelaki: Iya (Sambil ketawa)
Ibu hamil : (Karena merasa jawaban lelaki itu
tidak sopan dia melanjutkan pertanyaannya) Isinya
orang ya?

Lelaki: Bukan, isinya anak gajah (sambil ketawa lagi).
Ibu hamil : (terkejut, lalu ketawa)

Lelaki: Laa... kenapa ketawa? (dengan bingungnya)
Ibu hamil : Oh isinya anak gajah, ya... patutlah
belalainya keluar( sambil menunjuk seluar lelaki
yang lupa dikancing)

Lelaki:???????????
=============

Skandal Doktor

Seorang lelaki yang kebetulan seorang doktor muda, merasa tidak selesa dengan apa yang telah berlaku.
Ia pulang ke rumah dengan wajah muram.
Setibanya di rumah, ia merebahkan diri di katil dan fikirannya mula melayang
Lalu ia mendengar suara dalam kepalanya berkata,
"Sudahlah, tidak usah difikirkan. Skandal doktor membuat hubungan intim
dengan pesakit terjadi di mana-mana.
Jadi kamu tidak perlu merasa bimbang."
Doktor tersebut cuba untuk setuju, tapi apa yang telah terjadi pagi
itu terbayang kembali dan perasaan tidak selesa muncul lagi.
Ia membalikkan badan dan mendengar lagi suara dalam kepalanya,
"Tak perlu bimbang,orang sudah mula biasa dengan skandal hubungan seksual
antara doktor dan pesakitnya."
Lelaki itu mulai tenang dan perasaannya beransur-ansur pulih...
Tiba-tiba suara lain dalam kepalanya berkata,
"Tapi masalahnya kamu kan doktor haiwan"
--------------------------------

Sorang taukeh kedai restoren sedang mengira pinggan mangkuk di kedainya...
- 13 mangkuk pecah
- 5 mangkuk retak
- 2 mangkuk hilang


DAN....
- 1 mangkuk hayun sedang baca email ni.....
daa...pegi buat keje......takde keje lain ke 2...asyik tgk pc je ekekekekeekekeke

47 comments:

Sulela said...

Aku suka lawak burung spesel tu...hahahaha.

panggil aku sheh said...

gilew panjan naz..xlarat nak baca
skandal ngn doktor haiwan?
fuh..mintak jauh

amirul said...

Salam Naz,
hehehe...

hysMan.. said...

adoyaiii...
guling2 aku mlm nih..
heheheheee...ilang trus tension..
paling galak part yg burung spesel tuh..
hahaa..
:p

Naz said...

Lela...
Hahaha... klako sungguhkan??

Naz said...

Sheh...
Harap2 begitulah... moral of the story, jnglah berskandal..

Naz said...

Waalaikumsalam wbt Amirul..
Meow3x... ;)

Naz said...

Man...
Aku pun sama masa dpt email ni. hilang semua tensen... hahaha...

hysMan.. said...

nak lagi klu ditambah lawok si fina..
wakakakaaaaaaa....
terus takde suma kotoran degil..
hahaaaa..

:p

FiNa said...

ye ke man???

yela yela...

aku percaye la ni...

Naz said...

Man...
Tu la pasalnyer. asyik2 kita jer borak2. ada Fina betul2 menceriakan suasana...

Fina...
Buat la lawak ke, kerepek ke, atau apa2 sajer lah... hehehe....

FiNa said...

insyaallah... ade mase aku goreng krepek lagi....

Naz said...

Fina..
ok... buat banyaaak sket..

hysMan.. said...

aku tak dpt rase lagi kepek si Fina,die da nak blah..
sedeyy oo...
huuuu..huuu...
:(

Naz said...

Man... sabar je la... dia bukan pergi planet zargus. dia g egypt jer.. kalo ko g haji boleh singgah sana..

FiNa said...

korang, penat aku nak taip panjang2, bace comen aku yang terbaru kat last post aku yer

hysMan.. said...

bila agaknye ye???
hmm... :(
insyaAllah..
kita gi sama2 ler..
hahaa..

Naz said...

ko pun bolh further study dng Fina...

hysMan.. said...

ish...kalu aku sambung takut benda lain yg jadik..
hehee...
kena bukak buku balik...
adoyaiii.....
fening2...
:(

FiNa said...

?????


blur la plak aku nieh...

Naz said...

Man..
Fina dah blurr la... hehehe... apa yang ko takut akan terjadi?? aderkah???

hysMan.. said...

jeng3x..
no....!!!
blues utk aku..
mane boleh campor dgm minah study cam adik Fina..
elakkan meja terbalik depan mata..
heheheeee..
yg ko Naz tak further??
:)

Naz said...

Man...
kalo aku nak further study, maybe aku tukar course dan mungkin lama lg kot?

hysMan.. said...

tuko course??
course ape Naz??
amek part time lor...
uitm kan ade..dekat lg..
hmm...

Naz said...

Man.. mungkin more to biz. tengoklah nanti, bila aku dah cukup duit dan ada masa, aku wat out campus. uitm shah alam ngan ghumoh aku dlm 30 minit travel. doa2kan gua ok.. :)

hysMan.. said...

30minit takler jauh sangat bro..
cukup duit??aik.. :)
oraiitt,gwa doakan insyaAllah..
klu ko sambung,dikira dip ke dgree ek??

Naz said...

kalo cukup duit tp x cukup masa x guna begitulah sebaliknya..

kalo aku smbung, maybe dip kot. boleh ker dip engine sambng ke deg biz?

hysMan.. said...

betul tu..
aku pon ingat nak sambung part time kat UTM tapi ujung minggu aku bz camne ye??pastu dengo cam mahal je..hmm..
:(

itu yg aku tanya ko..aku pon tak paham dan tak tahu..
aku rasa klu dlm situasi ko ni,dip biz kot..coz biz tak related dgn engine..
betul tak bro??

Naz said...

ala bro... slow2 kumpul. atau try wat loan ker? agak2 boleh ker ?

aku pk pun sama mcm hang gak. kalo kena amek dip balik nak wat camner... blajar jer la...

hysMan.. said...

gilak ko,loan ptptn dip aku pon tak terbayo lagik nak buat loan lg..
mati aku..huh..:p

ilmu tu tak habis..slagi ade kudrat boleh blajo,blajo jer..no hal punya walupon dr bwh..
:)

Naz said...

hmm.. ko kumpul la duit utk further study. sambil2 tu ko try settlekan loan ptptn ko tu. bagi aku aku further utk lebih memahami bidang yg aku sedang buat ni. itupun kalo ada kesempatan...

betol sesangat tu Man. kalo ada ilmu, ilmu itu akan menjaga kita. kalo kita ada harta, kita pula yang kena jaga harta tu...

FiNa said...

bleh jadi kaunselor ar korang nieh...
kihkihkihkih....

Naz said...

Fina..
kitorang yg patut kena amek kaunslor... huhuhu...

FiNa said...

yeke??? korang nak cari konselor???
aku bleh jadi kalo dapat fulus lumayan...

hehheheheheee

Naz said...

Fina..
boleh... berapa ribu nak? nanti aku bayo pakai dlm matawang Zimbabwe..

hysMan.. said...

hahaa..aku taknak jd kaunselor aku nak jd Naib Canselor UTM..
bleh tak??
wawawaaaaa.....

dan aku pula akan bayo ko Fina pkai rupiah..no hal..
:)

Naz said...

kaunselor dan Canselor tu adik beradik yer?

hysMan.. said...

hahaa..
ntah ye..
aku pon tak sure ejaannye..
hehee..
tp dgn ape yg aku phm kaitan dgn chat antara Fina kat atas ni,kauselor org yg berada dlm arena kaunseling yg dok bg skolah kat org yg bermasaalah..
tapi canselor ni org yg dok bwh sultan yg diamanatkan ke atas sesuatu institusi pendidikan..
poyo lg..
:0

typing error kot..
hahaa..aku da mula konfius..
ngeh..ngeh..ngeh..

Naz said...

hahaha... kdng2 short form ni wat org kompius. penerangan ko pesal perbezaan tu sungguh jelas.. nyatalah ko layak jadi Naib Canselor UTM..

hysMan.. said...

hahaaa...
insyaAllah..
doa2kan la yea...

Naz said...

ok.. no probe.. amin

FiNa said...

aku nak jadi canselor gak lah... konselor kat skolah pon nak gak... bole ke amik dua2 skali???

hysMan.. said...

Naz,
moga2han...tp klu tanpa usaha mcm aku ni da like angan2 mat jenin je..
hihikk...
takpe usaha tangga..
chaiyokk..
:p


Fina,
boleh no hal la Fina,aku tau ko bijak..mesti boleh punya..
:)

Naz said...

fuh.. masing2 nak jd canselor.. aku nak jd student boleh?

hysMan.. said...

ko boleh jd student Fina..
gerenti kerepek yg die ajo ko tu masyukk..
hahaa..

Naz said...

ooo... aku kena masuk fakulti masakan atau biz study?? hahahaha...

hysMan.. said...

Fakulti Kucing Panas (HotCat)
hehee..