Followers

Monday, March 9, 2009

UNTUK POMPUAN2 SAJE YE..



WANITA INSAN ISTIMEWA

Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkan ia dengan limpahan Ilmu
Hatimu bak kaca nan rapuh
Kuatkan ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjungi
Tapi dekat dengan bahu untuk dilindungi
Dekat di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Manamungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentok
Agar dirimu kekal elok

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya dengan harta ataupun pujian

Sedarlah keistimewaan insan perempuan
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan juga penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai insan kecantikan
Diciptakan untuk pelengkap kebatinan


sekian
hasil nukilan
www.lelakiperkasa.com
---------------------
Naz : Sayangi dan lindungilah kaum Ha'wa. Dialah ibu, kekasih, teman hidup dan pelengkap kaum Adam.

25 comments:

hysMan.. said...

betul tu bro...
da terang2 wanita diciptakan dari tulang rusuk adam..jadi setiap kejayaan lelaki mesti ada wanita dibelakangnya..
2-2 saling memerlukan..
nangisnya kita,dipujuknya..
nangisnya die,kita pemangkinnya..

Hepy Woman Day utk mak aku,akak aku,sedare aku,anak buah aku,dan ex-tutttt...kihkih..

wa nak nyanyi sikit..
sound chek..123..

Wanita,hiasan dunia..
Seindah hiasan adalah wanita solehah..
Yang akan membahagiakan syurga di dalam rumahtangaa..
Hanya itu yg ku inginkan..
Dari insan yg amat ku sayang..
Damaikanlah resah hatimu aku rindu kasih dan sayangmu...

ecececeehhh..
:p

amirul said...

Salam Naz,
Tiada Ibu... tiadalah kita... ibuku seorang wanita... isteriku seorang wanita... adik ku seorang wanita juga... SELAMAT HARI WANITA... Hari LELAKI bila erk?

Dj Epoi said...

No Komen - Katanya untuk Wanita Sahaja....

Dj Epoi
PEACE NO WAR

Naz said...

>Man
sedap gak ko nyanyi. aku boleh dengor ko nyanyi walaupun aku beratus km dr ko. hehehe... bole kita partner dlm buat album. lagu 'Pecinta Pompuan'. huhuu... bagus la ko ni. menghargai jasa dan pengorbanan insan yg bergelar wanita... hari wanita sedunia jatuh pada 8 mac setiap tahun. kita lambat sket. tapi jom kita sama2 ucapkan 'HAPPY BELATED WOMEN'S DAY' kepada semua wanita di seluruh dunia terutama sekali kpd ibu kita. tanpa ibu, tiadalah kita.

>Amirul
Waalaikumussalam WBT. Disebalik kejayaan seorang lelaki pasti ada seorang wanita yang menyokongnya. Hari lelaki ntahlah... aku pun x tau bro... hari bapa tu tahulah...

>Epoi
Hmmm.. no komen bermaksud komen la jugak. ko ni komen dlm diam. tapi mendalam juga maknanya... cuma ko saja yg tau :p

hysMan.. said...

kalu aku jadi partner ko bikin album aku tak nak letak title 'pencinta pompuan'..kasi tuko skit..'Ku Tunggu Jandamu'....

wakakakaaaaa...
:p

Naz said...

wowowoo... agak hot jugak. tp tajuk tu dah pakai. kita ubah sket... 'ku tunggu jandamu di janda baik'..
apa2 pun salute utk kaum wanita. kami (kaum lelaki) semua sayangkan kamu...

Sulela said...

Mmmmmm...apa aku nak komen ek...errrrr...aku bangga menjadi seorang wanita? hehehe

Naz said...

>Lela
Seharusnya begitu.. aku juga bangga.. menjadi anak kepada seorang wanita...

hysMan.. said...

janda baik pon janda baik laa...
tapi lagi mengancam kalu kita ajak pokcik duda baik join skali... boleh ka???
:p

Naz said...

boleh.. duda dude... :p

hysMan.. said...

kihkihkih...
:p
jgn ckp2 byk kali beb nnt terkena wehhh..

Naz said...

ooo jng ckp bnyk bnyk kali, ckp sekali jer... syyy

hysMan.. said...

kalu da ckp skali tp berulang2 kali jadik bayak weii..
:p

Naz said...

Man.. da poning kepalo pokcik ni ha.. so, kita undo jer la ckp berulang2 tu. mcm mozilla firefox..

hysMan.. said...

heheeee...
ha!bru teringat aku nak tanya,mane bagus antara IE or
Mozilla????
ko skrg online pakai mozilla kan naz??
klu ko bukan blog aku terabor tak??
nape akunye bila bukak IE ok,tapi bila bukak wif Mozilla hancor suma...hmm...???

Naz said...

Man.. aku guna Mozilla. aku x guna ie pasal x best. hehehee... blog ko ok jer dr pc aku..

hysMan.. said...

eh???
ooo....xpe2...
mungkin mate aku silap...
huhuuu..

Naz said...

Man, kdng resolution screen kat monitor juga memainkan peranan masa view blog. ;)

hysMan.. said...

resolution 1280x1024..beselah kan??
hehee...xpe laa..abaikan..

naz,klu aku nak add adsense kat blog smilemyfta aku nih camne???
da puas aku godeh..hampeh..
add URL pon dah..
:(

Naz said...

Sebenarnya adsense sesuai diletakkan dlm blog b.i. kalo blog b.m kadang2 ada, kadang2 tu adsense ads tu x ada. Thats y aku syorkan wat blog niche.

ok, cara2 nak letakkan adsense dlm blog kat sini...

http://ads3ns3.blogspot.com/2008/04/step-1-meletakkan-iklan2-adsense-di.html

hysMan.. said...

tapi bila aku nak add element,tools utk adsense tak ade..
klu cam honda snowblower tu ade plak..

Naz said...

hmm.. pelik bin ajaib. sebenarnya semua blog blogspot ada gadget utk adsense...

hysMan.. said...

takde naz,sure..aku rasa mungkin sponser template aku mmg takdak sediakan kot..
takpe lah..aku cuba creat blog baru..heheee...
aku punya blog honda baru 0.14 hahaa....skit siottt...
its ok,1st try...
hahaakkk..
:p

Naz said...

hmm.. aku masih merasa pelik + heran. ok, ko wat jer bnyk2 blog yg ada value dan niche. kalo boleh guna akaun blogspot laen. utk elakkan ke'fening'an di kemudian hari.

sikit2 lama2 jd bukit... ;)

hysMan.. said...

oraitt bro..
thanx..
:p