Followers

Sunday, May 3, 2009

Dialog Dua Hantu


Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun
berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang
perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang
kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B
sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak,
sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang
ceritanya..." jawab Hantu A sayu.

"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih.."

"Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat
nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta
aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat
carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku
masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri
aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik
jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun... Last-last, sebab aku
penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack.
And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan
kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B
berkata,

"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita
berdua still hidup lagi.

------------------------

Naz : Jangan cureng yer...

48 comments:

hysMan.. said...

hahahahhaaaa....
hantu gaya tu ka??
aiyo....
manyak mengong lorr...
huhu..

joegrimjow said...

pernah denga
hehe
refresh ballik

Redynne™ said...

hehe....

hantu punye hantu...

SuFy said...

hehe..penah bace gak..hihi..

Bla3 said...

bleh tak hantu tu bunuh sme sendiri..
pastu tu jadi ape plak eh???

~ h a n i m h u s i n ~ said...

hahaha..sengal ini!hantu betol....!

~ h a n i m h u s i n ~ said...

hahaha..sengal ini!hantu betol....!

Naz said...

Man..
Itu la hantu buatan manusia. nak dijadikan cerita jer.. hehehe

Naz said...

Joe..
tu crita teladan di kemudian hari.. hahaha...

Naz said...

Redynne..
hantu punya manusia.. yg dlm peti sejuk tu.. hahaha...

Naz said...

SuFy..
memang saja saya hapdet nak kasi nasihat dlm jenaka...

(nasihat pada diri sendiri juga)

Naz said...

Bla3..
boleh kot.. manusia pun bunuh ssme sendiri.. huhuhu... :)

Naz said...

Anem..
sengal tahap 8 petala.. hahaha

~ h a n i m h u s i n ~ said...

bagus la naz cerita ni..anem suka..hee~

Sulela said...

Apa kebarangkalian yang dorang berdua takkan mati bila lelaki A tu jumpa lelaki B dalam peti ais? hahaha

Apa aku merepek neh...huhuhu

Amieynna Amin said...

ajal da maut dtangan tuhan..
hahaha..

agak2 klu si A bukak peti ais..
sure die bunuh si B...
then si A pon kene hukuman gantung..
so..
ending die tetap same..
cume methodologi saje berbeza..
haha..
logik x???
=p

Dj Epoi said...

Salam....

Kui...kui...kui.....

Layankan jer lah .........

hysMan.. said...

aku rasa klu A jumpa B kat dlm ice box pon mmg 2-2 konfrem mati jugakk..
hahaaa...

a.b geldofg said...

hehehehe hantu ko...bst crita ko

Naz said...

Anem..
suka? nak suruh hantu tu bercerita kat Anem x? nanti pokcik suruh dia g rumah... muahahaha...

Naz said...

Lela..
Kalo jumpa dlm peti sejuk pun depa tetap mati pesal kebarangkalian adalah 765.87...

apa da aku mrepek juga ni... hahaha

Naz said...

Amina...
hah... sungguh bijak awak berfikir. abg long setuju.... dua2 tetap mati akhirnya..

Naz said...

Epoi...
semoga crita lawak ni dpt menceriakan ko kat sana... SEMOGA CEPAT SEMBUH... :)

Naz said...

Man...
Betul tu. ko boleh baca apa yg Amina tulis...

Naz said...

Ab..
Aku hantu siang... muahahaha...

Amieynna Amin said...

abg long..
setiap yg hidup pasti akan merasai matu...
cehh..mcm bg ceramah lak..
hehehe...

hysMan.. said...

minna,
mati ke matu..hehehee

gwa takde idea nak tulis..
haha..

FiNa said...

hantu kah anda???
huhuu
krepek tak laku..
kihkihkih.......

Amieynna Amin said...

man..
correction...mati...
alert sungguh kamu...

mcmana idea ang sama ngan aku?
=p

Naz said...

Amina..
ya betul.. bila tu, cuma Tuhan saja yang Maha Mengetahui.. tu bukan cramah, tp nasihat.. bagus3x.. :)

Naz said...

Man..
x der idea? ko nmpak hantu ker? hahaha...

Naz said...

Fina...
itu bergantung pada berapa peratus nisbah manusia berbanding nisbah hantu dlm diri anda...

>krepek dah hangus.... ;p

~ h a n i m h u s i n ~ said...

naz..
xder halll...takut hantu tu lari balik jer nnt..tak berani jejak umah pon..grrr

Naz said...

Anem..
oh lupa pulak. hantu memang takut dng mangkuk tandas mahal... pesal tu depa lari... hahahaha....

~ h a n i m h u s i n ~ said...

hahaha..kisah mangkuk tandas ku blom berakhir lagi..ingat jer yer..

hantu tu tak abes menuntut lagik.tu yg lari blk..hee

hysMan.. said...

ku nampak hantu yg bertandang di sini..
takooootttt....
larikkkkkkkkk.....
hahaha...

jgn nakal2 ek Fina...
hehee....

FiNa said...

siapakah hantu tersebut man???
itu kah dia???
aderkah???
huhuhuu
hantu!!!
larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!

naz, sejak bile ko jadik hantu nieh??

hantu??
ape tu??
ntah...

mo0ney said...

hahaha..sengal

Naz said...

Anem..
mana boleh lupa... cun woo mangkuk jamban tu...

tu la, org suruh jng tido dlm kelas, hantu tu tido... hahaha...

Naz said...

Man..
hantu jenis apa yg ko nampak bertndng kat sini??

itu di pesanan dr penaja... hahaha....

Naz said...

Fina..
ko tanya aku bila aku jd hantu, tp ko tanya hantu tu apa.. ko ni tahu ke tak tahu hantu ni Fina??

Naz said...

mo0ney..

hahaha.. sengal betul...

hysMan.. said...

hantu kpala toncet,,,
die adi bradik hantu langsuir..
hehe..
jeng3x..
jgn biarkn idop anda diselubungi hantuuuuuuu!!!!
hmm...

FiNa said...

ntah.. aku nak tanye gak kat ko... hantu tu ape???

Naz said...

Fina.. hantu tu sejenis makanan.. nak? :p

hysMan.. said...

makanan berupa kerepek yg disalut dgn daun pisang..sambil dudok di atas tiko daun pisang..
hehe
alahai Finaaaaa oiii...
:p

Naz said...

hahahahaha.... sakit usus pokcik gelak... hahaha lagi dan lagi.... hahaha...

hysMan.. said...

nasib baek p.ramlee tak guna daun pisang buat tiko terobang..
klu tak dgn geng2 p.ramli jadi makanan (hantu)..