Followers

Friday, May 1, 2009

HP Full Bar Coverage - must try...!!!

Full Bar Coverage

Handphone ataupun telefon bimbit secanggih mana pun tidak berguna sekiranya coverage tak ada kan . Di dalam lif dan basement tempat parking kereta merupakan antara kawasan 'pantang' bagi handphone (hp). Ini kerana di tempat-tempat tersebut coverage hp amat rendah sehingga 1 bar dan kadang-kadang tiada langsung!

Bayangkan sekiranya anda berada dalam situasi yang yang cemas dan amat memerlukan pertolongan. Tetapi hp mahal anda itu tidak dapat melaksanakan tugasnya dengan cemerlang. Tentu anda mempunyai sebab munasabah untuk berasa kecewa dan menyesal bukan???

Ini satu informasi untuk anda dan sesiapa sahaja yang menggunakan hp 1G, 2G ataupun 3G. Dengan menggunakan wang kertas RM2 sahaja anda boleh mendapatkan full bar untuk hp walaupun di mana sahaja anda berada.

Ini kerana wang kertas RM2 mempunyai satu elemen untuk 'boost up' coverage hp anda. Mungkin anda berasa sedikit hairan. Tetapi percayalah ini merupakan satu kenyataan yang tidak boleh dinafikan!!!

Kaedah ini sesuai untuk semua pengguna 013, 016, 019, 012, 017 dan sebagainya.


Caranya ( Perhatian ila baca dan ikuti langkah-langkah ini dengan teliti) :

Langkah 1 : Off atau matikan hp anda.

Langkah 2 : Lipatkan wang kertas RM2 menjadi sama saiz dengan bateri hp anda.
Kemudian selitkan duit yang telah dilipat tadi bersama bateri hp anda..

Langkah 3 : On atau hidupkankan semula hp. Periksa bar pada hp anda. Semasa hp anda on, pastikan kod 'ID. 10T' tertera pada skrin hp anda.

Sekiranya kod 'ID. 10T' tertera di skrin, hp anda tidak akan mengalami masalah coverage lagi!


*Sila ambil perhatian;

Sekiranya kod 'ID.10T' tidak tertera pada skrin, sila periksa sebuah satelit yang besar di belakang wang kertas RM2 tersebut.

Pastikan sama ada satelit tersebut berfungsi dengan baik atau tidak.

Sekiranya masih tidak berjaya, sila ketuk-ketuk sikit hp anda dengan duit RM2 tu sekali. Sila periksa samada tengkolok Agong jatuh ataupun tidak. Kedudukan tengkolok yang tidak stabil mungkin penyebab mengapa kod 'ID.10T' tidak muncul di skrin hp anda..

Kalau masih tidak berjaya hentakkan hp di dahi anda 10 kali.

Mungkin kod 'ID.10T' dah bertukar menjadi 'IDIOT' ! Sape tahu yer tak??



Naz : Jangan serang aku, serang Man.. dia yg foward email ni kat aku... hahaha...

28 comments:

joegrimjow said...

ceyttt

hysMan.. said...

woit...
jgn libat aku bro...
ku tarak bersalah...
hahahahahahaaaaa....
aku da cuba try test..
mmg power wooooo..
mantop!!!!
hahaa..

Bla3 said...

nak try tpi duit RM 2 takde..wakaka..gler..
rugi x dpt full bar Coverage..wakaka..

Sulela said...

Cheh...kusyuk jek aku baca...huhuhu

FiNa said...

mengong!!!!
sengal!!
huhuuu
punye la concentrate aku bace, tapi kesudahannye???
buat prot aku nak meletop je la bro!!!
aku tak kire!!!
nak serang ko jugak!

sebagai pampasan nyer,
ko kne blikan satu enpon untuk aku!!
huhuuu...

jangan nakal2 ek korang...
(^-^)

Amieynna Amin said...

adeh abg long...
penat daku baca..
siap tanye roommate..
ade simpan duit kertas rm2 lg x..
beria laa die cari..
hampehh sungguh..
huhu..=p

Naz said...

joegrimjow..
sabaq no.. hahaha... MeiFool.

Naz said...

Man..
lawok la email hang ni. nasib aku x try masa baca mula2. kalo x aku send virus kat email hang..
memang mantop giler.. hahaha...

Naz said...

Bla3..
pergh.. kayo btul ko ni. duit 2 hengget x simpan. agaknya note 100 berkeping2 dlm wallet ko tu..

Naz said...

Lela..
Hahahaha... senak perut dan sakit anak tekak aku gelakkan ko... hahahaha dan hahaha dan hahahaha lagi..

Naz said...

Fina..
dah terburai perut ko tu ker? hahaha...
jng serang aku. serang bro yg bernama Hysman, adik bradik kluangMan.. hahaha..

oo.. nak pampasan eh? g claim kat kaunter pertanyaan yer.. hahaha lagik..

oh.. rindu betul aku dng kata2 terakhirmu itew... ok la kitorang x nakal2 lagi.. ;p

Naz said...

Amina..
amacam dah try? benjol tak dahi tu? hahaha... marah kat Man yer.. ;p

panggil aku shEh said...

bongoks!
hahahahaha...

Naz said...

Sheh..
Hahahaha... tipah tertipu...

Amieynna Amin said...

apsal lak marah kat org len..
marah kat org yg wat entry ni laa..
stuju x??
hehehe..

nway..kreatif...

sweetsuraya said...

huhu..
kreatif...
nape x suh pnjat je KL tower 2 utk dpt line???
ngeh3...

Sulela said...

Whoaaaa...seronok ko gelak ye. Ok lah, aku join ko gelak jugak...hahahahahakahkahkahkah

Naz said...

Amina..
jng la marah... gurau2 sajer. tp seronok x?? sronokkan?? jom gelak bramai2.. hahahahahahahaha........

Naz said...

sweetsuraya...
Kalo suruh panjat takot ada yg cedera parah. x dapek den nak nolong... ;)

Naz said...

Lela..
Jom kita gelak lagi, lagi dan lagi... hahahahaha....

hysMan.. said...

hahahahahahaaaaa....
gelak lagiiii....

Naz said...

Man...
adeh.. sakit porut den gelak... hahahahaha....

Redynne™ said...

kekekeke..

dgn gigihnye aku membaca..

rupenye..tipah tetipu gak ye..

:P

Naz said...

Redynne..
bukan tipu, tp trick... hahahaha...

hysMan.. said...

bebaik jgn isi perot terkeluar udah..
hahaa..

FiNa said...

man, jage2 ko ye...

nonna manis said...

dey2 satelit ape ni dey

Naz said...

satelit Measat la Nona..