Followers

Wednesday, May 6, 2009

Lawak pendek



1. Hujan

CIKGU: Arip,kenapa kamu datang lewat hari ini??

ARIP : Hujan lebat cikgu... ...

CIKGU: Semalam,kenapa awak tak hadir??

A! RIP : Hujan,cikgu... ...

CIKGU: Aik! Hujan juga. Habis kalau tiap-tiap hari hujan??

ARIP : Banjir, cikgu

CIKGU: @#%#@&%#@$
_______________________________________________________________________

2. Gigi

FARID : Berapa bayaran bagi mencabut sebatang gigi?

DOKTOR: RM 120.

FARID : Amboi mahalnya... .ada yang murah sikit tak?

DOKTOR: Ok, saya boleh kurangkan anesthesic.Saya boleh kurangkan kepada RM 80

FARID : Masih mahal lagilah,doktor. Saya mahu yang mencabut sebatang gigi
yang paling murah sekali... .

DOKTOR: Kalau macam tu, saya akan suruh pelajar saya yang tak tau apa-apa
untuk mencabutnya dengan playar... amat murah.. RM 10 jer..

FARID : Cantiiik, masukkan nama bos saya untuk rawatan esok...
_______________________________________________________________________

3. Fotosintesis

CIKGU: Along, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang?

ALONG: Untuk mencari makanan, cikgu.

CIKGU: Bagus, sekarang giliran Neena pulak. Apakah tugas batang pokok pisang?

NEENA: Untuk membawa makanan yang dicari akarnya, cikgu.

CIKGU: Pun bagus jugak. Sekarang giliran Din pulak. Apakah tugas daun pisang?

DIN : Untuk membuat "tapai" cikgu..

CIKGU: Uiii, lagi bagus. Sila diri atas meja sampai tamat waktu kelass!

-----------------------------

Naz : Hahahaha... lawak la tu...

36 comments:

Bla3 said...

haha..memang ringkas lawak ney..

Anonymous said...

Hai. Laugthter is the best.

hysMan.. said...

senyuman itu sedekah..
gelak itu senaman..
tett...

haha..

apis (bukan nama sebenar) said...

hahaha
bukan buat tapai la
tapi wat bungkus nasi lemak

hahaha~

Naz said...

Bla3..
memang.. kalo panjang2, jd malas nak membacanya....

Naz said...

Man..
so kita x payah g gym. membazir jer. kita gelak ramai2 sebagai senaman berjemaah... hahahaha...

Naz said...

Apis...
nasik lomak... aduhai, tiba2 perutku rasa lapar puler...

midart said...

nasi lemak..oh sedapnyer..dibungkus dgn daun pisang huhu

mo0ney said...

aku baru mkn nasi lemak daun pisang..muahaha

~ h a n i m h u s i n ~ said...

hahahahaha..
tak boleh tahan..

teringat dulu tolong mama cari daun pisang nak wat tapai..
=]

hysMan.. said...

klu gelak jemaah org ckp gilo ka depa nih suma..haha..
da tua nnt muka awet muda tapi badan penuh bisa..waduh!!!

~tapi bila aku nengok muke ko pon aku da gelak..
hahaha...

daun pisang ku buat gebo...

Sulela said...

Kahkahkahkah...aku suka lawak banjir tu. Betul la jawapan budak tu. Kalau dah tiap2 hari hujan, banjir la...wakaka

Dj Epoi said...

kihkihkihkih.....
sIAN MURID TUH!!!!
Jawab betul ponk kena berdiri atas kerusi hahahahahahaha

Naz said...

midart..
memang sedap.. yum2x...

Naz said...

mo0ney..
pakai daun keladi sedap tak? hehehe

Naz said...

Anem..
tapai?? perghh... sedap tu. nak cikit boleh...?

Naz said...

Man...
slain wat gebo, daun pisang boleh wat tikar... x salah nak gelak berjemaah, menunjukkan kita 1 hati.. hehehe

Naz said...

Lela...
x hujan pun boleh banjir. kes paip syabas pecah... hehehe

Naz said...

Epoi..
tu la pasalnya... kalo camtu x payah jawab lg selamatkan??

hysMan.. said...

1 hati berlainan jiwa..
1 kata berlainan rasa..
ape aku merepek nih..
hehe..

Naz said...

Man, jom goreng krepek. ajak cik adik yg sorang tu skali... hahaha

FiNa said...

naz, daun pisang bole buat tikar ke??
mane leh la...

apis (bukan nama sebenar) said...

nasi lomak memang sodap
lagi-lagi sambal dia pedasss

umphhh~

Naz said...

Fina.. daun pisang boleh buat lapik duduk kat kebun. aku budak kg, slalu guna apa yg ada jer.. daun keladi pun aku sesah skali.. hehehe..

Naz said...

Apis..
memang sodap.. lebih2 lg kalo tngh lapar tahap gaban.. perghh...

hysMan.. said...

Naz,'die' nak goreng daun pisang pula bro..
hahakk..

Naz said...

Man, 'dia' tu ada resepi baru kot? daun pisang goreng. hehehe...

hysMan.. said...

hahahaha..
daun pisang goreng???
ahakk..
camne la rasanya ye..
rangup..hanya 'dia' je yg tahu..
:)
mana budak nih..

FiNa said...

aku kat sini..
mengong korang..
aku boleh je nak goreng daun pisang.. tapi korang kne tolong ar...
tolong makan...
bole??
bole la./..
plizzzzzzzzzzzzzzzzzzz!

TQ!!!!

jangan nakal2 ek korang!!
=P

Naz said...

daun pisang goreng kalo cik Fina buat sedap la kot?? kalo dah darurat, apa saja pun jadik... hehehe...

Naz said...

aku boleh tolong... tolong tengok jer. cuba tanya Man, kalo dia boleh tolong makankan...

jangan nakal2 ek Fina!! ;p

hysMan.. said...

tapi klu dr air tangan Fina taknak aku..die dengki kat aku..ntah2 die bubuh poison dlm daun pisang goreng tuh..naya beb..gwa tak kawen lagikk..ku sanggup berputih mata dari memakannya wlupon keadaanku darurat..
wochehh...
hahaa...

aku kesian kat team aku,klu die tak mahu makan,aku pon sama..nnt takkn die nak gerak sorang2..kesian die..tapi die tak kesian kat aku,soh makan..piigiiii ar..
huhu..
sape die tu??adekah??mat belang..
:)

Naz said...

aku ada jarum yg boleh test racun dlm mknan. ala, mcm dlm criter kung fu tu... so, Fina x boleh nak wat dajal kat kita Man...

mat belang... jng hidung belang dah la... hahahaha...

hysMan.. said...

jarum??oo yg mcm berbekam tu ye??
Fina takkn berani punya..:p

klu idung belang nnt jadik virus influenza A H1N1..hehe..

FiNa said...

ooo.. jarum tu aku nak pinjam bole???
aku nak cucuk kat blog naz nieh.. huhu~
pinjam!!!

fndrocka said...

laughter is the good medecine..thanks for sharing..meh exchange link