Followers

Wednesday, April 15, 2009

Bila Impian Diperlekehkan...


Naz : Ni email yang ada dalam kotak email aku masa aku baru online sebentar tadi. Hari ni aku sibuk dan x dan nak balas semua komen2 sahabat2 semua. Bila dah free aku balas ye.. Oh lupa nak cakap. Pengirim email ni adalah seorang internet marketer yang berjaya. Dia berjaya mendapat income bulanan sebanyak RM10K dari perniagaan internet, walaupun dia baru habis SPM. So, aku rasa tak salah aku berkongsi email ni dengan korang semua. Mana tau dapat buka hati korang untuk start perniagaan internet sendiri. Aku subscribe blog dia, pasal tu aku dapat email ni.

------------------------------------------
Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Labanon di sini. Apa khabar Naz? Semoga anda sentiasa sihat di
samping orang yang tersayang.

Maaf emel hari ini lebih kepada perkongsian peribadi saya...

Saya memulakan perniagaan Internet saya pada 3 tahun yang lepas dan
ketika itu saya di tingkatan 4. Di sekolah saya merupakan seorang
budak berbadan kecil yang pendiam dan sering kali dilihat oleh
orang lain sebagai seorang yang tidak mempunyai matlamat.

Namun, saya sedikit tidak ambil hati apa yang mereka katakan dan
saya sekali lagi diketawakan oleh mereka apabila saya mula
meluahkan hasrat saya untuk menjana pendapatan di Internet. Mereka
memandang impian saya adalah mustahil dan tidak munasabah.

Tetapi saya tidak mempedulikan kata-kata mereka kerana saya percaya
dan yakin sepenuh hati dengan impian saya. Walaupun badan saya
kecil, matlamat saya besar! Saya mesti berjaya dan buktikan bahawa
mereka silap!

Alhamdulillah dengan rezeki Tuhan, saya kini mampu memiliki office
dan staff pada usia 18 tahun. Mungkin anda boleh membacanya di
sini: http://tinyurl.com/c9yorc (Naz: site ni lambat sikit nak bukak pasal ramai visitors)

Semoga anda semua bertambah sedikit motivasi setelah membaca post
di atas. Adakah impian anda juga ingin memulakan perniagaan Internet?

Naz, cekalkan hati dan percayalah bahawa anda boleh mencapai
kejayaan yang anda impikan. Jangan peduli kata-kata mereka yang
cuba mematahkan semangat anda dan jangan toleh kebelakang lagi.

Saya sendiri telah buktikan kepada mereka semua bahawa mereka silap
mentertawakan saya dan kini tiba pula giliran anda. Ayuh, mulakan
langkah pertama anda sekarang.

Naz bertuah kerana pihak Majalah IM akan menganjurkan seminar
Asas Perniagaan Internet di Pantai Timur untuk membantu anda
belajar asas perniagaan Internet yang sebenar. Saya dan Zhafran
juga akan turut serta di sana. :)

Untuk maklumat lanjut boleh layari: http://majalahim.com/seminar

Naz, saya harap perkongsian peribadi saya dengan anda pada hari
ini dapat menaikkan motivasi anda. Semoga kita akan sama-sama
berjaya... amin.

Sekian,
Labanon FlareBiz,
Team FlareBiz,
www.MajalahIM.com

p/s: Kepada orang pantai timur, bolelah sertai seminar tersebut
nanti!

Pp/s: Saya berharap anda dapat melihat emel kali ini daripada
sudut positif kerana tiada sedikit pun niat saya untuk
menunjuk-nunjuk kepada anda.


FlareBiz Network (KT0236135-d)
Diamond Square Business Center,
Off Jalan Gombak,
53000 Kuala Lumpur

To unsubscribe or change subscriber options visit:
http://www.aweber.com/z/r/?rMwcHAwMtCzM7GysbEyctEa0LGwsjIzMTA==
-----------------------------------------

Naz : Majulah Internet Untuk Negara !!!

9 comments:

hysMan.. said...

bro,
aku tak bape paham..
dorang bukak bisnes ape??
opis dorang sunyi je..
explain skit bro..
:)

Naz said...

Man, dia wat biz online. seperti adsense dan ebook. slain tu dia juga buat seminar pasal internet biz ni. sambutan amat menggalakkan...

hysMan.. said...

boleh pegi ke biz mcm tu Naz??
hmm...

Naz said...

Man.. kalo ko ikut perniagaan internet Malaysia masakini amat2 menggalakkan. Mamat tu dpt buat duit bulan2 RM10k walaupun umo dia belum cecah 20tahun. dia dan partner dia buat seminar utk bantu org2 yg nak mula internet biz. tp kena bayo la utk masuk. aku cuma kasi input sikit2 pasal internet biz dlm blog utk kawan2 kita buka mata tntang potensinya.

hysMan.. said...

ko tak nak join Naz??
klu aku dok sana,aku da join tapi aku kat selatan..dush!!
:)

Naz said...

aku dah lama join la Man. aku dpt bnyk tips pasal adsense dng mamat ni. yg sminar tu, aku x masuk lg.

hysMan.. said...

ooo iye ke??untung ko ye??
kiri kanan rezeki..hmm.. :p
takpe la,lepas nih ko masuk yg seminar plak..mane tau rezeki lain yg melimpah pulak..

Naz said...

nak g sminar ni yg aku malas tahap cipan. bukan rasa dah pandai sngt, tp aku kureng la nak masuk kelas. tp tengoklah lah nanti... kalo depa wat kat johor, ko g la. bnyk peluang2 terbuka luas dng internet biz ni..

hysMan.. said...

penyakit M tu la slalu mnjadik bayang2 kita..hmm..
klu ade kat JB Naz,slalunye takde..
hehe..klu ade pon aku tak alert..