Followers

Friday, April 24, 2009

Jatuh Cinta Jika Renung 8.2 saat


LONDON - Menurut sekumpulan saintis, perasaan cinta akan datang jika seseorang lelaki memandang wanita yang diminatinya selama 8.2 saat, lapor sebuah akhbar semalam.

Sekumpulan penyelidik menyatakan jika seorang lelaki merenung wanita hanya selama empat saat, ia menunjukkan lelaki itu tidak menyukai orang yang direnunginya itu.

Kajian itu dilakukan terhadap 115 pelajar di mana beberapa kamera tersembunyi mengesan pergerakan mereka sewaktu berbual dengan pelakon dan aktres.

Mereka kemudian diminta memberikan penilaian terhadap daya tarikan pasangan masing-masing.

Namun, pelajar wanita lebih berasa bimbang untuk menarik perhatian yang tidak dikehendaki kerana risiko enggan hamil dan menjadi ibu tunggal.

Kajian itu disiarkan dalam jurnal Archives of Sexual Behavior.

Naz : Menjeling2 ku bertentang.. mata kita sama memandang.. ku cuba ku cuba nak bertanya.. siapakah dia namanya... ewah..

24 comments:

Sulela said...

Aik, hanya buat eksperimen terhadap 115 pelajar je dah buleh buat kesimpulan camtu? huhuhu

Redynne™ said...

senangnye bole jatuh cinta...

ye ke?

:P

hysMan.. said...

btoi kaa??
wawawawawaaaaa....

~ h a n i m h u s i n ~ said...

so fasttt!
meh nak wat kajian ke atas pokcik hysman ngn naz...

hee~

Naz said...

Lela..
Tu la omputeh. depa maen serkap jrg jer.. huhuhu...

Naz said...

Redynne..
pokok pangkalnya hati dan prasaan trhadap seseorng tu.. chewah...

Naz said...

Man..
Ntah.. aku pun x tau. tu cuma kajian depa jer. mungkin saintis tu wat kajian ni utk tesis depa..

Naz said...

Anem..
I tak rela you... aww...

hysMan.. said...

adoiiii..
gwa tak rela dijadikan bahan kajian oleh cik Anem..
tak sanggup!!!!!!!
hahaa..

hydir said...

8.2 saat ya
kalo lebih komfirm le camtu ek

cenggitu .. kena tgk kurang ler..hoho

Naz said...

Man..
apa kata kita jadikan Anem sebagai bahan kajian nak?? hahaha

Naz said...

hydir..
jng percaya sngt kajian omputeh ni. depa ni x der kerja nak wat. tu pesal dia wat xperimen mrapu ni.. hehehe

aWekCLunK said...

senangnya jatuh cinta.
cmni tak leh pandang lama2 la.
bahaya.
ghee~

jatuh cinta lagi.
lagi2 ku jatuh cinta.
hiks~

Naz said...

aWekCLunK..
betul. jng pandang lama2.. nanti tuhan marah.. ;)

mcm lirik lagu da.. hehehe..

~ h a n i m h u s i n ~ said...

hahahahaha..awat tak sanggup??ce anem tak guna milling machine dlm kajian ini ok...hehe

Naz said...

Anem..
woo... jngkan guna milling machine, guna washing machine pun x nak...

hysMan.. said...

hahaa..2-2 machine ku tak nak..
gwe nak mangkuk jugak..hehe..

sekali pandang rezeki,
dua kali pandang dosa..
oleh itu,gwa slalu amalkan pandang skali je dlm masa berjam2..hehe..
moga2 gwe dpt rezeki yg melimpah..
hahaaaaa...

nazz said...

Salam.. best camni.. wahai gadis2 yg ada kat luar sana tuh.. kalau aku tengok hangpa lelama tu tandanya aku dh jatuh cita kat hangpa.. jd tak yah aku beritau... balas balik lah yer... he he

Naz said...

Woo..Man, ko slalu pandang pompuan sekali tp berjam2 yer?
amin.. semoga rezki kita sama2 melimpah ruah... hehehe

Naz said...

Waalaikumsalam wbt Nazz..
naper? ko slalu renung awek2 kat luar sana 8.2 saat ker? tp kena ingat kuota cuma 4 sajer.. hehehe

hysMan.. said...

a'ah..aku pndang berjam2 tanpa berkelip pon..hehe..hebat tak??
huhu..die ade cara... :p

Aminn...... :)

Naz said...

Man, hebat syot.. mcm mana ha?? aku nak gak tau caranya..

hysMan.. said...

ni budak beso2 je boleh tau..kanak2 terkecuali..oraitt..
:p

FiNa said...

8.2 saat???
huhuu..

nak kene bawak jam randik nie!!
siap sedia lekat kat tangan...
hehehehe....