Followers

Wednesday, April 1, 2009

Zina Akan Berterusan Walaupun Dah Di Ijabkabul..


Naz : Entry ni terpaksa dibuang kerana ada kesalahan yg serius. Boleh rujuk entry ini untuk maklumat yang sebetulnya... Minta maaf di atas kesulitan yang timbul....

Naz : Apa yang lebih penting, jauhi segala perkara yang boleh mendatangkan perzinaan. Baik lelaki dan perempuan perlu tahu batas2 pergaulan. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak perbuatan... sesal tak berguna.

28 comments:

a.b geldofg said...

mgkin kurang sikit bila pompuan kasi suami dia kawin lebih...hehehe

Naz said...

Ab..
yeah.. aku sokong !

pu3 balqis said...

nice post.semua post kat cni best2..
keep it up..!

Naz said...

pu3 balqis..
terima kasih... semua n3 kat sini saya copy paste dr email saya.. :)

GeNeRaSi MaLaYSia said...

penyesalan dari problem ni..jauhi lah zina..:)

aWekCLunK said...

tak pernah tau pun info ni.
cm banyak je dah terjadi sekarang.
ni kena kuar buletin utama untuk bgtau 1 dunia.
err~

Naz said...

GeNeRaSi MaLaYSia...
ya betul... tepat sekali... jauhi zina..

nonna manis said...

isy2 macam tu...aku tau ni..tp

Naz said...

aWekCLunK...
saya pun x tau sebelum ni... boleh copy paste dan sebarkan...

Naz said...

nonna manis...
tahu apa ya?

hysMan.. said...

MasyaAllah...
sama2lah kita beringat..
jauhilah zina..
bg sesape yg alpa kita sama2 ingatkan..
bumi ni da tua..bila2 je..
moga kita blum terlambat lg..
hmm..
:(

Naz said...

Man..
bumi dah terlalu tua dah.. kalo wat kerja terkutuk tu lagi cepat bala tu smpai..

hysMan.. said...

sebab ape??sebab bumi ni da tak sanggup menanggung dosa2 manusia kat atasnya..
nauzubillah..

Naz said...

tu lar.. dr zaman nabi Adam sampai sekarng manusia tetap manusia.. yg suka buat kerosakan dan bersengketa.. bila time tu dtg, baru tahu langit tu tinggi atau rendah

hysMan.. said...

dan lautan tu cetek atau juram..
lautan da marah dgn hadirnya tsunami yg melanda..
:(

Naz said...

gunung berapi pun akan memutahkan laharnya...

hysMan.. said...

kat indon da banyak da yg melatopp...
tapi...down..
ish..ish..ish..
:(

Naz said...

kat indon mcm2 dah jd... kesian depa...

hysMan.. said...

kesian mmg kesian bro tp dorang tak pernah kesiankn diri depa sendirik..
Allah swt da tunjuk jadikkn ler iktibar..ini tak..masehh..
:(

Naz said...

betul Man, depa x pernah nak insaf. dah la berjuta2 rakyat depa merempat cari rezeki kat sini. boleh lg depa memburuk2kan negara kita dng mcm2 isu. memang x sedar diri!

hysMan.. said...

ade yg baek ade yg kuang ajo..
tapi 2-2 suke kutok negara Malaysia walupon depa keje kat sini..
tak sedar dek untung..
biarkanlah mereka..sesungguhnya mereka tak terpikir pon nak merampas Malaysia.
tapi bangsa kota singa tu lagi terok bro..
dorg soh rakyat depa dtg johor dapatkan PR dgn kawen dgn org sini pastu bli umah kat johor.pastu ade plan nak rampas johor..
kat are umah aku ni da berderet kete bangsa singa tu bli umah kat sini..suma bangsa 'ce'.da mcm negara depa sendirik..bohsan n geram gwa..

Naz said...

tu agenda depa. kita buat apa yg terbaik. mungkin kita boleh wat plan baru yg lg gempak utk balas balik strategi depa. dok usah kalut, nnti jd kemelut. kita ikut akal dan minda untuk jd paling berjaya... ;)

hysMan.. said...

kita mmg boleh buwat plan tp klu takde support kerajaan camne??siap ramai pegawai negara kita boleh main golf kat sana lagih..
hmm..
yg pntg kita jaga diri sendiri..jgn cepat melatah..
:)

Naz said...

kita boleh wat plan baru tanpa bantuan krajaan. kalo krajaan nak support lg baek. biarlah rahsia...

hysMan.. said...

ade 1 lagi pulau (like batu puteh) kat area perairan johor nih dekat betol dgn johor tapi yg jaga@maintenance rumah api tu org dr kota singa..malaysia buat tak tahu je..nnt da terhantok,bru nak fight kat intercourt..
aiyoo..

Naz said...

lama kelamaan tanah2 kat tmpat hang kena croboh ngan depa.. bahaya ni...

hysMan.. said...

rumah & opis aku depan nih da selat johor depan tu je kota singa..boleh nampak dekat da..klu ko kat sini mesti ko pon hangen dgn depa..byk lg cite tp tak klua kat paper..hanya org kat sini je tahu..
hmm..ntah ler...
:(

Naz said...

Aku ada dngr sikit2 jer.. ni dah kes serius ni...