Followers

Monday, April 13, 2009

How They Make Hand Bag

For girls out there, who likes so much of Prada or Gucci or even Louis, dunno what other famous names. This is the source on how they make leather handbag.













You feel you still wanna use this kinda of handbag? :)

29 comments:

~ h a n i m h u s i n ~ said...

adehhhh...cian binatang2 itu..
anem pakai beg murah jer..
beg kait2 jer tauuu..
lalalala~

joegrimjow said...

hurmm
2 pasal la mahal
nak buat pon susah
pakai je la beg kain
lawa per

Naz said...

Anem..
Beg kait2 tu pun mahal juga.. hehehe...

Naz said...

joegrimjow..
Susahkan? smpai kena bunuh binatang2 yg x bersalah..

Sulela said...

Naz, ko ada tak gambar cara dorang siat kulit buaya lak? kekekeke. Aku guna beg cikai je...huhuhu.

hysMan.. said...

kesian binatang tu..
meka pon nak idop jugak spt kite ye dak..
hehe..
tp nak wat camne..ajal maut depa kat tangan manusia..
gerun siut gwa nengok dorang siat..
aiyoo..haha..
dorang tak samak pe Naz??
:)

Naz said...

x der la Lela. naper? nak tengok ker? beg cekai2 pun penuh isinya.. hehehehe...

Naz said...

memang sungguh kejam. walaupun ular tu nampak bahaya, jng la wat smpai lagu tu.. hati kering punya manusia. depa x samak la tu. org Islam x wat kerja2 x berperikebinatangan mcm ni..

Dj Epoi said...

Walaweioi............

Ganaiahhhhhhhh.....!!! Siut!!!

Gua kat Bandung hari tuh!!!! Gua tengok Pet2 yang Cute & Ular yang ganas bersepah dijual kat tepi2 kaki lima jer.....
Ingat nak beli gak sekor...tapi KASTAM tak lepas...arrrrr....

Okes!!! Buat Lu & Semua kawan2 kat Blog nih......
Jom redah blog Gua ada OLE-Ole dari Bandung.....mana tau ada rezki Lu & kawan2 dari BLOG nih

hysMan.. said...

waaaa..ayat hang sungguh menanahkn telinga si pembuat..
hahaha..

amirul said...

Salam Naz,

Dah lama aku x singgah... sory arr... sibuk tahap gaban...

Nasib baik aku tak suka pakai beg tangan@wallet buatan kulit... la ni wallet pun tak pakai... :)

Naz said...

Dj Epoi..
Wallawei... srunut g Bandung nampaknya. siap wat peraduan kira dan menang lg tu. jng gores dan menang udah ler. hehehe...

Naz said...

Man..
bior menanah.. cuba kalo dia dan seisi keluarga kena siat2 mcm tu dan dijadikan beg ekor utk ular (ular x der tangan, jd beg ekor la)... baru tau betapa mahalnya kulit original... hahaha...

Naz said...

Waalaikumsalam wbt Amirul..
sibuk sangt ya bro. sibuk mncari rezeki tu x per.. bnyk dpt pahala dan fulus ada masyukk..

hang x pakai wallet skrg? abis pakai apa?

amirul said...

Salam Naz,
Aku pakai poket la... ape la ko ni... yg lain sperti IC, lesen etc sume pakai letak kat name kad holder... :)

Naz said...

Amirul.. salam kembali..
oo, g tahulah awal2.. dulupun aku pakai card holder. sampai koyak rabak, baru aku pakai wallet.. hehehe

hysMan.. said...

ade tak beg kulit manusia???
klu ade,agak2 manusia nak pakai tak??ceh...

Naz said...

Man..
ada kot. tp bukan manusia yg pakai.. tp ular, buaya dan segala binatang yg sakit hati dng manusia pesal manusia pakai kulit depa buat beg..

hysMan.. said...

woww..hang penah nmpak ke bro??
si ular gantong beg kulit manusia kat ekor depa..haha..
klu ade manusia yg nmpak gerenti tobah empunya badan nak pkai barangan kulit..jd si pengeluar barangan kulit pon muslis yg kebanyakn si empunya company org yahudi..
:(

Naz said...

x pernah nmpk lg. kalo ada, aku caboott... jom kita pesan kat family,jiran2, kengkawn supaya boikot leather product yahudi ni..

hysMan.. said...

yokkk goyang yukk (style Inul..)
tp camne bro??klu depa suma ade blog bole ler aku pomot tp nak bukak PC pon depa tak tau.. =)

~ h a n i m h u s i n ~ said...

beg murah je lo0o naz..ptptpu jer kot..

Naz said...

wuih.. goyang gerudi..

hehehe... aku pun ada masalah sama mcm ko. ramai sedara2 yg x reti bab2 komputer ni..

Naz said...

Anem..
beg je murah, tp isi tebal. jom layan karok.. hehehe...

hysMan.. said...

klu takleh melalui tenet apo kate kita bertelepon plak dgn depa..aiyooo..manyak rugi wooo...
hahahaa..

Naz said...

memang rugi bertelepon ni Man.. laen lah kalo wat pendawaian haram.. hahahaha.. sesungguhnya, aku tau sungguh besar jurang digital org2 kita kalo dibanding negara yg laen..

hysMan.. said...

pendawaian haram???hehe..
bunyi mcm bezz je.. hehe..
tapi la nih stiap uma ade satu PC wooo..ade kemajuan..
:p

Naz said...

memang best pesal x payah bayo kat telek0m..hahahaha...

bagus tu memang bagus. tp pc yg ada kat kebanyakan rumah tu, slalu digunakan atau dah bersawang.. hehehe

hysMan.. said...

a'ah sebab tu ade yg kena litar pintas tuh..hehe..

sebab jugak manyak budak2 kg da berhijrah ke bando..jdi pc uma monitornya dijadikn aquarium..hehe..