Followers

Tuesday, April 28, 2009

Kisah Boss dan pintu garaj


Alkisah ada seorang lelaki yang berusia lewat 50an
dan bekerja sebagai CEO disebuah syarikat yang besar
di KL...

Pada suatu hari tu... Boss ni memanggil la
dia punya seketeri masuk ke ofisnya... seperti biasa
seketerinya pun masukla...

Tolong buatkan saya surat untuk kita punya client...
Si Boss ni pun mula la cakap dia punya mukadimahnya...

biasa la Boss...malas nak tulis... cakap punya cakap..
Boss ni pun bangun... dan berjalan-jalan pusing-pusing
meja sambil tangan masuk dalam poket seluar...
10 minit kemudian acara mengarang ayat pun habis...
si seketeri pun mula bersuara...

Seketeri : Boss... pagi tadi kan... masa saya nak
datang ke Ofis... saya nampak pintu garage
boss terbuka...



Boss : (Dalam keadaan kelam kabut) ye ke... tak apa,
nanti saya call rumah... terima kasih...

Si seketeri pun blah balik ke meja dia... dan si
Boss pun call rumah dia tanya wife dia...

Boss : Yang... tolong tengokkan garage rumah kita...
pintu dia terbuka la...

Bini : Tak la bang... baru tadi saya tengok... mana
ada terbuka...

Boss : Iye... terbuka... cuba pergi tengok semula.

Bini : Tidakkkkk, tertutup... saya tahu la bang...

Boss : Pergi la tengok... kalau tak terbuka macam
mana orang boleh nampak?????

Bini : Okay la... okay la...

Setelah setengah jam kemudian... masa Boss ni tengah
relek-relek... baru dia perasan yang zip seluar dia
terbuka...
(dah memang perangai dia tak suka pakai
underware...) maka nampaklah... mengelabahlah si Boss

ni memikirkan mana macam nak cover malu kat seketeri
dia tu... dan petang yang sama juga...

Boss : Errr... tadi pagi masa you nampak garage I
terbuka... ada tak you nampak BMW kat dalam tu?

Seketeri : Tak... yang I nampak cuma ada sebuah Perodua
Kancil dengan dua tayar depannya pancit!!!!!...

----------------------------

Naz : Jangan biarkan pintu garaj anda terbuka ketika berada di luar..

29 comments:

Redynne™ said...

aiseymen...

haruuuu...:)

joegrimjow said...

garaj pon xdew...

Bla3 said...

aku akan pastikan setiap masa garaj ku sentiasa ditutup..wakaka..

Lili Puteh said...

takde pagar la uma i.
huu~

hysMan.. said...

hahahahahaa...
adoiiii....
mengong punya secretary..
klu gwa da tejun bangunan daa..
hahaa...

Sulela said...

BMW??? muahahahahakahkahkah

hysMan.. said...

>> Sulela..
BMW tarak tapi hanya Pro2 kancil only..
wakakakakakaaa.........
ceh...

Naz said...

Redynne..
memang haru... ;)

Naz said...

joegrimjow..
hahahaha... klaka la itu bos..

Naz said...

Bla3..
ya.. kecuali ketika 'tuut'... hehehe

Naz said...

Lili Puteh..
aik, dah tuka nama ka awek klang? hehehe...

Naz said...

Man..
bengong tahap 8 petala tu.. woo.. x dpt ku bayangkan betapa malunya si bos yg berkereta kancil 2 taya kempis tu.. hehehe

Naz said...

Lela..
hehehe... no komen...

Man dah ckp dah... :p

amirul said...

Salam Naz,
Agak2nye perkara seperti ini pernah terjadi tak dlm hidup Lu? hehe

Naz said...

Waalaikumsalam wbt Amirul..
secara jujur aku mengaku pernah. malu aku. nasib baik aunty aku yg prasan. dia tegur dan aku cepat2 tutup pintu garaj.. hahaha... naper tanyer? ada pengalamn sebegini?

hysMan.. said...

hahahahaaaaa.....
abeh tu time aunty ko tu sound ko pakai 'pintu' kedua tak??
aiyoo..klu aku segan wehhh..
maunye aku aku korek lubang trus tanam muka aku..dush!!
aku buat takat ni alhamdulillah tak penah lagi la..
klu sikit dlm 3/4 tu ade la..
pastu cover la..
hahahahaaaa...
takleh blah laa...
aiyooo...

Naz said...

Man..
hahaha... bo baca ya?? actually time tu aku pakai sefetydoor kedua. kalo x, alamatnya heheheh... x dpt aku bayangkan...

kalo stakat 3/4 tu ok lg. baru nampak antena bmw ko tu. hahahaha...

Amieynna Amin said...

isyh..
malunye..
rasa nye yg sekreteri tu yg lebih malu dr bos...
huhu..
=p

Naz said...

Amina..
memang malu tahap gaban z. yg paling malu mestilah bos. malu 2 kali tu. hahaha...

hysMan.. said...

aku boleh bayangkan situasi ko tu..
hahahaaaa...

walupon takat antena pon mahei noooo...
hehee...

FiNa said...

huh???
amende???
tak paham....
(buat2 xpaham...)

FiNa said...

huh???
antena???
lalalalalalala....

Naz said...

Fina..
ko budak sekolah lg.. x payah amek tau.. hahaha...

Naz said...

Man..
Ko ajo sket dak Fina ni. nakal dia ni.. amboi...

FiNa said...

aku nakal sebab ko la ajo... hehehee

Naz said...

Fina..
aku pulak yg kena... ok la, jng nakal2 ek Fina... ni aku ajo ko lg...

hysMan.. said...

budak baru naek Naz..
tahap nak explore tu melonjak..
lg2 bab2 begini..
satu anjakn paradigma bg depa..
hahaa..
betoi tak Fina??
:)

Naz said...

Man...
ya betul... 1 anjakan paradigma buat Fina lepas baca n3 ni. atau dia dah expert tp buat2 x reti konon...? ;p

hysMan.. said...

pompan ni bila bercakap suka bertapes...bila tapes dibuka...
nehiiiii..suma ilmu depa tau...
tak macam laki,klua trus takde simpan2..
hehe