Followers

Tuesday, April 7, 2009

Sosej dan lembu


Ada kisah seorang anak yang diberi peluang untuk belajar di Amerika untuk dapatkan degree, tapi selepas 15 tahun, x pernah lulus, akhirnya bapak dia dah x sanggup lagi tanggung beban wang untuk anaknya itu, terpaksalah dia bawak balik ke Malaysia.

Sepanjang perjalanan dari airport ke rumah, bapaknya diam aje (marah la tu).

Si anak dah rasa x best, so dia pun cari la idea untuk berbual & tunjuk pada bapak dia yang dia kat Amerika ada gain something la dgn pekembangan teknologi. So dia ckp dgn bapak dia:

Anak: Bapak tau x, kat Amerika sekarang teknologi dah maju giler. Sekarang nak buat sosej x payah nak sembelih lembu, buang kulit, masuk je lembu dalam machine, dah jadi sosej....

Bapak: Itu teknologi dah lapuk. Kat Malaysia lagi advance. Aku 32 tahun dulu, masukkan sosej aje dah keluar lembu sekor... menyusahkan plak tu...

Naz : Anda blurr? Kalo paham sila angkat keyboard... :)

17 comments:

joegrimjow said...

xpahammmmmmmm

alif-mikail said...

tak baek kabo kat anak dia lembu..
kalau anak dia lembu... bapak dia tu.. bapak lempu .. ahhaha

hysMan.. said...

hahaha....
bapak die lembu segala dewa2 lembu lor agaknye tuh..apolah punya bapak dok kate anak camtu..
tak bek btull..
agak2 ayah LEMbab + mak BUduh = LEMBU..
hahaa..memang pon..
takde kene mengena yg idup atau magkat oraitt...
:p

Naz said...

joegrimjow..
Aku pun x paham. hehehe...

Naz said...

alif-mikail..
cuma cerita lawak jer... si ayah yang bengang dengan anaknya. :)

Naz said...

Man..
Dasat ler persamaan algebra yg ko cipta tu...
x der kena mengena dng yg hidup atau yg belum lahir. ;p

hysMan.. said...

hehehe..
itu namanya songsangan algebra Naz..
kehkehkeh...
yg belom lahir nak kena camne bro??
ahakk..

FiNa said...

keyboard brat... huhuhuhu....

hysMan.. said...

Fina,
keyboard hang murah nooo....
yok pi pc fair dis week dgn aku..
harharhar..

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

Baca sekali tak paham lagi.....
Baca 2 kali...hehehehehhe

Takut nanti dikatakan..... LEMBU pulak...kalau tak paham hehehheheheheheh

Naz said...

Man..
sonsangan aljebra? mcm prnah aku dngr, tp di mana yer..

yg blom lahir tu kita fowardkn kpd mak bapak dia.. hehehe..

Naz said...

Fina..
tu bkn keyboard.. tu mesin key maker unc tan. pasal tu berat.. hang amek k.board Man... hahahaa...

jng nakal2 ek... ;p

Naz said...

Dj Epoi..
kalo lembu, x leh baca. hehehe..
kalo da paham... syyy... bacaan org dewasa sajer.. hahaha..

hysMan.. said...

inverse algebra..hahaa..ko penah dngar kat tingkat 5 menara ansar..
kihkihkih..

kesian kat makbapak depa nooo...!!
:)

Naz said...

oic.. x pernah naek lg.

bukan salah ibu mengandung...

FiNa said...

naz!!! ko cilok trademark aku bro........ huhuuuuuuu....

man, jom g pc fair... aku mmg nak g pon, sbb thumdrive aku ilang..... huhuhuu.... rase takleh hidup tanpa thumbdrive aku tuh...

Naz said...

Fina..
Manada cilok. recycle balik jer..